Fără plaje private în Grecia: Amenzi de zeci de mii de euro

Fără plaje private în Grecia: Amenzi de zeci de mii de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2024

În încercarea de a respecta principiul accesului liber la plaje, autoritățile grecești au implementat reglementări stricte, avertizând cu amenzi mari pentru cei care încalcă legea. Măsura vine după ce parlamentul a adoptat o lege care asigură accesul liber la zonele de coastă, subliniind că în Grecia nu există plaje private, transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Autoritățile locale au luat măsuri proactive pentru a monitoriza accesul la plaje, angajând drone și echipe la sol pentru a identifica și înlătura obstacolele care împiedică trecerea liberă. Adesea, aceste obstacole sunt ridicate de proprietarii de unități de coastă și de persoane private cu vile pe litoral în încercarea de a restricționa accesul publicului, arată G4Media.ro.

Republica Moldova a început lucrările la o nouă linie electrică care să o elibereze de Moscova CITEȘTE ȘI Republica Moldova a început lucrările la o nouă linie electrică care să o elibereze de Moscova

În conformitate cu noile reglementări, unităților le este interzis să amplaseze umbrele și șezlonguri la mai puțin de patru metri de linia țărmului. De asemenea, trebuie menținut un spațiu suficient între mese pentru a asigura accesul liber la plajă.

Autoritățile iau măsuri drastice împotriva împrejmuirilor temporare sau permanente, inclusiv garduri, bariere și chiar mașini parcate care împiedică accesul la plajă. Contravenienții riscă amenzi de până la 60.000 de euro, ceea ce îi determină pe proprietarii de restaurante să fie prudenți.

Municipalitatea din Leipsoi a adoptat o poziție fermă în această privință, interzicând toate umbrelele plătite pe mica insulă. Măsura a stârnit un interes semnificativ din partea turiștilor care caută plaje neatinse și acces liber la mare.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
plaja
amenda