Fostul premier ceh Andrej Babis, inculpat pentru fraudarea subvențiilor europene

Fostul premier ceh Andrej Babis, inculpat pentru fraudarea subvențiilor europene
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2022

Parchetul ceh l-a inculpat pe fostul premier Andrej Babis într-un dosar de fraudare a fondurilor europene prin proprietatea sa agricolă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poliția cehă îl acuză pe Andrej Babis de faptul că, în 2007, pe când era al cincilea cel mai bogat om din țară și un presupus candidat în alegerile din 2008, și-a scos ferma, ”Cuib de barză” din holdingul Agrofert, cu activități în industria alimentară, chimie și presă, pentru a obține o subvenție europeană în valoare de două milioane de euro, acordată IMM-urilor.ț

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Miliardarul, în vârstă de 67 de ani, liderul mișcării populiste ANO (centru), neagă orice faptă ilegală și apreciază că acuzațiile formulate împotriva sa sunt motivate politic, scrie News.ro.

”Procurorul Republicii (...) a inculpat două persoane în dosarul numit de presă «afacerea Cuib de barză»”, a anunțat luni, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Parchetului din Praga, Ales Cimbala.

Unul dintre suspecți a ”comis infracțiunea de fraudare a subvențiilor și de aducere atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene”, iar celălalt i-a fost complice.

Omul de afaceri a plecat de la putere în 2021, în urma alegerilor legislatve, în care a obținut o victorie o coaliție de cinci partide de centru-dreapta, condusă de actualul premier, Petr Fiala.

Andrej Babis a fost ales deputat, însă Parlamentul -a ridicat imunitatea la începutul lui martie, în vederea unei inculpări.

Poliția cehă a vrut să-l inculpe în 2019, însă un procuror a considerat acuzațiile nefondate și l-a disculpat, atunci, pe Babis.

Procurorul general a găsit nereguli în această decizie și a redeschis această anchetă, în 2019, atât împotriva miliardarului, cât și împotriva asistentei sale, Jana Mayerova.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrej babis
cehia