FOTO Imagini din satelit cu Podul Kerci după explozie

FOTO Imagini din satelit cu Podul Kerci după explozie

Podul Kerci - Foto: Maxar

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2022

Imaginile captate de sateliții Maxar arată amploarea daunelor rezultate în urma exploziei podului rusesc de peste strâmtoarea Kerci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fotografiile din satelit arată mai multe segmente prăbușite alte tablierului rutier pe sensul de mers dinspre Rusia spre Crimeea, în timp ce un tren aflat pe viaductul feroviar este în flăcări.

Cauza exploziei nu este cunoscută. Rusia susține că aceasta ar fi fost vorba de un atac cu un camion încărcat cu explozibil, pe care l-ar fi orchestrat Ucraina. Pe de altă parte, Ucraina nu a asumat responsabilitatea, deși mai mulți oficial au lansat ironii la adresa evenimentului, din care poate fi înțeleasă o implicare ucraineană.

“Astăzi a fost o zi bună și preponderent însorită pe teritoriul statului nostru. Erau vreo 20 de grade și însorit în mari părți ale țării. Din păcate, în Crimeea a fost înnorat. Deși este și cald”, a spus președintele ucrainean Volodomir Zelenski.

Rușii au publicat imagini cu un tren care ar fi trecut cu succes în această seară peste segmentul afectat, precum și cu mașini traversând se sensul dintre Crimeea spre Rusia, rămas pe piloni, și susțin că traficul civil va fi reluat în câteva zile.

Președintele rus Vladimir Putin a transferat siguranța podului către FSB, serviciul de securitate al Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
podul kerci
podul crimeea
rusia
crimeea