FOTO Primarii din Budapesta, Bratislava, Praga și Varșovia au plecat la Kiev cu trenul

FOTO Primarii din Budapesta, Bratislava, Praga și Varșovia au plecat la Kiev cu trenul

sursa foto: Facebook/Gergely Karacsony

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 ian 2023

Primarul Budapestei, Gergely Karacsony, a dezvăluit că împreună cu edilii din Bratislava, Praga și Varșovia (parteneri în grupul de la Visegrád) au călătorit cu trenul la Kiev, pentru răspunde invitației primarului ucrainean Vitali Kliciko.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„A fi alături de Ucraina pentru mine nu este o chestiune care necesită a fi cântărită, ci o chestiune de convingere și de datorie. Noi, maghiarii, știm exact ce înseamnă când o armată de ocupație încearcă să distrugă cu arma dorința de libertate a unei națiuni. De aceea, le-am spus clar prietenilor noștri ucraineni că Ungaria nu este egală cu guvernul maghiar. Nicio națiune nu poate fi învinuită pentru deciziile pe care liderii lor le iau în numele lor”, a transmis Gergely Karacsony pe contul său de Facebook.

ULTIMA ORA OMV Petrom anunță că nu va plăti contribuția de solidaritate în România, susținând că veniturile din extracția hidrocarburilor și rafinare nu depășesc 75% din cifra de afaceri CITEȘTE ȘI ULTIMA ORA OMV Petrom anunță că nu va plăti contribuția de solidaritate în România, susținând că veniturile din extracția hidrocarburilor și rafinare nu depășesc 75% din cifra de afaceri

El a adăugat că a dus în capitala ucraineană mesajul a milioane de maghiari, inclusiv al cetățenilor din Budapesta: „Rezistați, entru că această luptă nu este doar între Ucraina și Rusia. Este o bătălie a binelui și a răului. Și numai binele va învinge. Aceasta este condiția păcii, acesta este interesul Ucrainei, al maghiarilor care trăiesc în Ucraina, al Ungariei, al Europei și al întregii lumi. Budapesta este pentru pace, Budapesta este pentru Ucraina…”, arată G4Media.ro

Cei patru primari au ajuns în Kiev după o călătorie cu trenul de 17 ore.

„În dreapta mea, primarul din Varșovia este Rafal Trzaskowski, alături de el se află Matus Vallo din Bratislava, iar cel care stă în picioare este nimeni altul decât primarul din Praga: Zdenek Hrib”, a explicat Gergely.

La rândul său, primarul Kievului, Vitali Kliciko le-a declarat omologilor săi că Kievul nu va putea supraviețui iernii fără asistență și le-a mulțumit pentru ajutoarele trimise.

Conform administrației din Budapesta, Karacsony urma să participe la dialogul oficial dintre primarii capitalelor țărilor din grupul de la Visegrad, înalți oficiali ucraineni și diplomați din Uniunea Europeană, pe tema ajutoarelor umanitare și infrastructura Kievului.

viewscnt
Afla mai multe despre
budapesta
bratislava