FOTO Putin afișează din nou „valiza nucleară”

FOTO Putin afișează din nou „valiza nucleară”
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2023

Președintele rus Vladimir Putin și-a luat cu el „valiza nucleară”, la Volgograd, în sud-vestul țării, unde a participat la ceremoniile ocazionate de împlinirea a 80 de ani de la victoria armatei sovietice asupra forțelor naziste în bătălia de la Stalingrad, relatează publicația britanică The Mirror și agenția ucraineană de presă Unian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cei doi agenți de securitate care l-au însoțit la ceremonia depunerii de flori la monumentul consacrat soldaților sovietici căzuți în cursul bătăliei de la Stalingrad au fost văzuți și fotografiați cu două valize negre în mâini. Se presupune că unul ducea așa-numita „valiză nucleară”, iar cel de-al doilea, valiza cu un presupus scut pliabil pentru intervenție în cazul unui posibil atac armat împotriva președintelui rus, arată Agerpres.

Presa kazahă: Șeful KMG a negociat la București taxa de solidaritate CITEȘTE ȘI Presa kazahă: Șeful KMG a negociat la București taxa de solidaritate

La Volgograd, Putin a fost văzut în limuzina sa blindată Aurus, într-un convoi format din 25 de vehicule, inclusiv o ambulanță, și sub o pază strictă.

Lunetiști au fost postați pentru a-l proteja pe președinte, iar guvernatorul local Andrei Bocearov a fost forțat să intre în carantină timp de nouă zile înainte de a se apropia de Putin.

Localnicii au primit ordin să își ia liber de la serviciu pentru fi ținuți departe de străzi, cu excepția câtorva rezidenți aleși – care au trebuit de asemenea să treacă prin mai multe zile de carantină și cărora li s-a interzis să se apropie de Putin.

Politicianul de opoziție Boris Vișnevski l-a acuzat pe Putin că a folosit ceremoniile prilejuite de această dată istorică pentru a ține un „discurs propagandistic” legat de războiul său din Ucraina, care a dus deja la moartea a mii de cetățeni ruși, potrivit The Mirror.

Standard & Poor’s a retrogradat Ungaria invocând inflația ridicată persistentă și presiunile externe. Presa maghiară relatează că o astfel de retrogradare nu s-a mai întâmplat de 10 ani CITEȘTE ȘI Standard & Poor’s a retrogradat Ungaria invocând inflația ridicată persistentă și presiunile externe. Presa maghiară relatează că o astfel de retrogradare nu s-a mai întâmplat de 10 ani

Potrivit lui Vișinevski, mesajul lui Putin a fost că „operațiunea militară specială (formularea pe care o folosește pentru războiul declanșat de el împotriva Ucrainei – n.r.) ar trebui să fie asimilată Marelui Război pentru Apărarea Patriei (Al Doilea Război Mondial – n.r)” și că „Occidentul a fost mereu împotriva noastră, inamicul nostru, nu un aliat”. „Or, aceasta este o falsificare a istoriei”, a spus el.

Au existat relatări că autoritățile locale au curățat orașul înainte de vizita lui Putin, câinii fără stăpân au fost îndepărtați de pe străzi, iar casele dărăpănate au fost dărâmate, pentru ca președintele rus să nu vadă sărăcia în care trăiesc oamenii aici, conform tabloidului britanic.

Președintele rus a amenințat în mod repetat că ar putea recurge la arma nucleară în cursul războiului pe care l-a declanșat împotriva Ucrainei, notează Unian.

Chiar și în discursul de joi, liderul rus a afirmat că răspunsul Rusiei la livrările de tancuri moderne occidentale Ucrainei „nu se va limita la utilizarea de blindate”, făcând aluzie și la puterea nucleară a țării, cu care Moscova și liderii săi s-au lăudat în mai multe rânduri, mai ales după ce conflictul din Ucraina s-a prelungit, comenta joi EFE.

În același timp, Putin a declarat în diferite ocazii, ultima oară la sfârșitul anului trecut, că Rusia ‘în niciun caz’ nu va fi prima care va recurge la armele nucleare, întrucât doctrina sa militară stipulează un astfel de atac doar sub formă de ripostă la un atac similar.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
valiza