GALERIE FOTO Polonia a început să instaleze bariere antitanc la granițele cu Belarus și Rusia

Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2023

Polonia și-a întărit frontiera cu Rusia și Belarus, într-un moment când lumea marchează împlinirea unui an de la invazia rusă din Ucraina, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO

Acest lucru „face parte din strategia noastră de apărare și descurajare”, a transmis pe Twitter ministrul polonez al Apărării, Mariusz Balaszczak, preluat de G4Media.

VIDEO Mare miting-concert la Moscova, într-o atmosferă militaristă, cu Putin fugitiv și lumea care a plecat rapid acasă CITEȘTE ȘI VIDEO Mare miting-concert la Moscova, într-o atmosferă militaristă, cu Putin fugitiv și lumea care a plecat rapid acasă

El a precizat că a fost instalată prima barieră la granița cu exclava rusă Kaliningrad și a postat o imagine cu barierele antitanc, bare metalice unghiulare, „arici” antitanc, menite să împiedice pătrunderea vehiculelor blindate.

Polonia are o graniță de 200 de kilometri cu regiunea Kaliningrad.

VIDEO Nou cutremur puternic în Turcia CITEȘTE ȘI VIDEO Nou cutremur puternic în Turcia

Varșovia intenționează de asemenea să instaleze bariere antitanc la granița cu Belarus, care are o lungime de circa 418 kilometri. Președintele belarus Aleksandr Lukașenko este aliat al președintelui rus Vladimir Putin și forțele ruse au lansat atacuri asupra Ucrainei din Belarus. Până acum, această țară nu a intervenit însă activ în războiul Kremlinului din Ucraina.

Noile întăriri vin după ce vara trecută Polonia a finalizat construirea unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarus, pentru a împiedica trecerea migranților.

În 2021, mii de migranți din Orientul Mijlociu au ajuns în zona respectivă. Au existat acuzații că ei au fost aduși la frontieră de autoritățile de la Minsk.

Frontiera de est a Poloniei este și a Uniunii Europene, iar criza respectivă a fost considerată ca o reacție a Belarusului la sancțiunile impuse de la Bruxelles. Cu excepția porțiunii protejate de gard, traseul frontierei trece mai ales prin lacuri și râuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
rusia