Gazprombank a decis să își înceteze activitatea în Elveția

Gazprombank a decis să își înceteze activitatea în Elveția
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2022

Banca rusă Gazprombank a decis să își înceteze activitatea în Elveția, după ”o revizuire strategică a diferitelor opțiuni”, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca a fost unul dintre ultimele canale rămase pentru finanțarea fluxurilor comerciale dintre Rusia și Elveția, deoarece alte bănci majore rusești sunt supuse sancțiunilor pentru invadarea Ucrainei de către Rusia, scrie News.ro.

Statul german va plăti factura la gaze pe luna decembrie pentru toate gospodăriile și întreprinderile mici și mijlocii CITEȘTE ȘI Statul german va plăti factura la gaze pe luna decembrie pentru toate gospodăriile și întreprinderile mici și mijlocii

Banca din Zurich, care a fost implicată în principal în finanțarea comerțului și a exporturilor, a decis să își întrerupă operațiunile în Elveția după ce a lansat în iulie o revizuire a afacerii sale, inclusiv o posibilă vânzare.

”Decizia este rezultatul unei analize aprofundate a strategiei și este luată în strânsă consultare cu Autoritatea Elvețiană de Supraveghere a Pieței Financiare”, a declarat într-un comunicat președintele consiliului de administrație al Gazprombank, Ivan Dun.

Relațiile de afaceri existente vor fi lichidate sau transmise către parteneri bancari externi în următoarele luni, a spus Gazprombank.

Banca a funcționat în Elveția din 1966 și sub numele Gazprombank (Elveția) din 2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprombank
elveția