Goran Bregovic nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova

Goran Bregovic nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2023

Artistul Goran Bregović și trupa sa nu au fost lăsați duminică să intre în Republica Moldova, unde urmau să cânte în cursul serii la un festival, deși aterizaseră pe Aeroportul Internațional din Chișinău, relatează presa locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Organizatorii festivalului Gustar, care are loc în aceste zile la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, au anunțat că trupa lui Goran Bregović nu va fi prezentă la eveniment, dat fiind faptul că „nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova”, scrie News.ro.

AI poate indica vârsta biologică, pentru o mai bună detectare a bolilor CITEȘTE ȘI AI poate indica vârsta biologică, pentru o mai bună detectare a bolilor

„Ne pare rău să vă anunțăm că trupa Goran Bregović nu va putea fi prezentă la concertul planificat în această seară, din motive care nu țin de organizatorii festivalului sau de artiști. Din păcate, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizați pe Aeroportul International Chișinău”, au scris pe Facebook organizatorii evenimentului.

Ulterior, ei au revenit cu o postare în care au redat un mesaj transmis în limba engleză de artistul din Balcani. Acesta se declară dezamăgit de decizia autorităților de a nu fi lăsat să intre în Moldova și spune că nu i s-a dat nicio explicație oficială.

„Dragii mei prieteni moldoveni!

Îmi cer mii de scuze pentru că nu am putut concerta astăzi la Festivalul de Muzică Gustar. Am fost foarte dezamăgiți atunci când nu ni s-a permis intrarea în Republica Moldova pe aeroportul din Chișinău, fără nicio explicație oficială. Am făcut numeroase turnee cu muzicienii mei în toată Europa și nu am avut niciodată dificultăți nicăieri. Îmi place foarte mult țara dumneavoastră și este o plăcere pentru mine să răspund la oportunitatea de a cânta în Moldova, mai ales la un festival atât de colorat și unic precum Gustar. Îmi pare foarte rău că am fost privat de bucuria și plăcerea de a apărea în fața dumneavoastră de data aceasta. Dar vă pot asigura că împreună cu echipa mea vom încerca să ne asigurăm că spectacolele mele în Moldova data viitoare nu vor întâmpina niciun obstacol. Aștept cu mare nerăbdare următoarele noastre întâlniri! Cu drag, Goran Bregović", a transmis artistul.

Jurnaliștii de la Chișinău au cerut un punct de vedere Poliției de Frontieră, dar deocamdată nu au primit un răspuns.

VIDEO&FOTO Cum lucrează românii de la UMB pe Autostrada Lugoj - Deva, inclusiv la tronsonul cu tuneluri pentru urși CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Cum lucrează românii de la UMB pe Autostrada Lugoj - Deva, inclusiv la tronsonul cu tuneluri pentru urși

Goran Bregovic, în vârstă de 73 de ani, s-a născut la Sarajevo, în actuala Bosnia-Herțegovina, dar se declară un nostalgic al fostei Iugoslavii și a compus piesa cu care Serbia s-a prezentat la Eurovision în 2010. Goran Bregovic a susținut în mod deschis ocuparea Crimeei în 2014, unde a și concertat în anul următor, dar și invadarea Ucrainei de către Rusia. Deși în mesajul transmis moldovenilor el susține că nu a întâmpinat probleme în alte părți, artistul are interdicție de a intra în Ucraina, dar și în Polonia. Anterior, autoritățile de la Chișinău au declarat că persoanele publice care fac apel la război, discordie și ură sunt indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova, reamintește deschide.md.

Duminică seara, la festivalul Gustar la care trebuia să cânte Bregovic, aveau concert și ucrainenii de la trupa Kalush Orchestra, care în 2022 au câștigat Eurovisionul.

viewscnt
Afla mai multe despre
goran bregovic
republica moldova