Grecia ar putea achita anticipat o parte din creditul de la FMI

Grecia ar putea achita anticipat o parte din creditul de la FMI
scris 9 apr 2019

Ministrul elen de Finanțe, Euclid Tsakalotos, a confirmat marți informațiile conform cărora Guvernul de la Atena intenționează să restituie înainte de scadență o parte din masivul împrumut luat de Fondul Monetar Internațional (FMI), informează publicația elenă Kathimerini.

Este vorba de un credit în valoare de 3,5-4 miliarde de euro, cu o rată a dobânzii de peste 5%, reprezentând tranșele pentru 2019 și 2020, a sugerat Tsakalotos în declarațiile acordate postului de radio Thessaloniki. Economiile rezultate vor fi folosite pentru a reduce taxele și a îmbunătăți politica socială, a adăugat ministrul elen de Finanțe, scrie Agerpres.

Sunny Beach, desemnată cea mai ieftină stațiune europeană de pe litoral pentru al șaselea an CITEȘTE ȘI Sunny Beach, desemnată cea mai ieftină stațiune europeană de pe litoral pentru al șaselea an

Tranșa de aproape un miliard de euro va majora rezerva financiară (buffer) și va permite țării să se împrumute la rate mai favorabile de pe piețe.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grecia
fmi