Grecia extinde subvențiile la energie

Grecia extinde subvențiile la energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 sep 2022

Grecia va plăti pentru subvenționarea facturilor la energie încă 1,1 miliarde de euro în octombrie, a anunțat miercuri ministrul Energiei, Kostas Skrekas, la postul public de televiziune, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Din septembrie 2021, Grecia acordă subvenții gospodăriilor și firmelor, în ideea de a reduce povara creată de explozia prețurilor la energie apărută după ce Rusia a redus livrările de gaze spre Europa, scrie Agerpres.

Alina Calotă, Ali Clean: Pentru mine, antreprenoriatul înseamnă o provocare continuă și ieșirea din zona de confort; business cu servicii de curățenie, lansat în pandemie CITEȘTE ȘI Alina Calotă, Ali Clean: Pentru mine, antreprenoriatul înseamnă o provocare continuă și ieșirea din zona de confort; business cu servicii de curățenie, lansat în pandemie

Până acum, Grecia a alocat peste nouă miliarde de euro pentru subvenții la energie și alte măsuri, pentru a-i ajuta pe cetățeni, oameni de afaceri și fermieri să-și plătească facturile la electricitate și gaze.

"Guvernul va continua să implementeze politici care să atenueze povara asupra consumatorilor a impactului negativ al războiului energetic declanșat de Rusia contra Europei. Toți împreună vom lupta în bătălie în următoarele luni de iarnă, ne vom confrunta cu dificultăți în războiul energetic care afectează continentul", a declarat Skrekas.

Începând din octombrie, Executivul va implementa trei tipuri de subvenții pentru facturile la electricitate, în valoare totală de 1,1 miliarde de euro, a adăugat oficialul elen.

Pentru gospodăriile un un consum lunar de electricitate de până la 500 kilowați-oră (kWh) - majoritatea locuințelor din Grecia - subvenția va ajunge la 436 euro euro per MWh, absorbind 90% din creșterile din facturi.

Pentru cei care consumă lunar 501 - 1.001 kWh, și cei care consumă peste 1.001 kWh, subvenția va absorbi 70-80% din creștere.

Consumatorii care își reduc consumul lor zilnic cu 15%, comparativ cu factura de anul trecut, vor primi o subvenție suplimentară de 50 de euro per MWh, a anunțat Skrekas.

Companiile care consumă peste 2.000 kWh, subvenția va ajunge la 398 euro per MWh, în timp ce fermierii vor primi o subvenție de 436 euro per MWh.

Pe lângă subvenții, Grecia a introdus un plafon asupra plăților către producătorii de electricitate, care să reflecte costurile lor reale de producție, ceea ce a împiedicat practic încărcarea facturilor la electricitate, iar sumele strânse de această schemă sunt direcționate spre finanțarea subvențiilor.

Operatorul elen de gaze DESFA a anunțat o subvenție de 90 euro per MWh pentru 700.000 de gospodării în octombrie, care va acoperi 50% din creșterile lunare din facturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
energie