Grecia nu-și va îndeplini anul acesta ținta privind excedentul bugetar primar

Grecia nu-și va îndeplini anul acesta ținta privind excedentul bugetar primar
scris 2 iul 2019

Economia elenă ar urma să crească cu 1,9% anul acesta și cu 2,1% anul viitor, a previzionat Banca Centrală a Greciei (BoG) în raportul său de politică monetară, dar excedentul bugetar primar va fi de 2,9% din PIB, sub nivelul de 3,5% din PIB agreat cu creditorii internaționali, transmite Reuters.

"Economia continuă să se confrunte cu provocări semnificative, în special din cauza îndelungatei perioade de criză. Printre provocări se află nivelul ridicat al creditelor neperformante (NPL), datoria ridicată. Sustenabilitatea datoriei s-a îmbunătățit după măsurile aprobate de Eurogrup anul trecut", se arată în documentul BoG.

London Partners a finalizat ansamblul imobiliar din centrul Capitalei, investiție de 26 de milioane de euro CITEȘTE ȘI London Partners a finalizat ansamblul imobiliar din centrul Capitalei, investiție de 26 de milioane de euro

De asemenea, apreciază Banca Centrală a Greciei, menținerea unui excedent bugetar primar ridicat pentru o perioadă extinsă, în special când este însoțită de un nivel ridicat al impozitării și reduceri ale investițiilor publice, reprezintă de asemenea o provocare semnificativă, afectând redresarea economiei, scrie Agerpres.

Autoritățile de la Atena s-au angajat să atingă un surplus bugetar primar, care exclude sumele alocate pentru serviciul datoriei, de 3,5% din PIB până în 2022 și de 2,2% din PIB până în 2060.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
excendet bugetar