Grecia prelungește lockdown-ul

Grecia prelungește lockdown-ul
scris 3 dec 2020

Grecia a anunțat joi că lockdown-ul general va fi din nou prelungit cu o săptămână, până la 14 decembrie, din cauza numărului încă ridicat de infectări cu coronavirus, relatează AFP.

"Restricțiile actuale se prelungesc până la 14 decembrie", a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, potrivit căruia "povara epidemiologică rămâne ridicată", scrie Agerpres.

Ludovic Orban: Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. Nu ne putem permite din punct de vedere economic CITEȘTE ȘI Ludovic Orban: Garantez 100% că nu va fi niciun lockdown. Nu ne putem permite din punct de vedere economic

Grecia a rezistat primului val al pandemiei cu o rată a mortalității relativ scăzută comparativ cu vecinii săi europeni. Însă, odată cu al doilea val, Grecia se confruntă cu zeci de morți de zi de mai multe săptămâni.

Până în prezent, peste 2.600 de persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19, dintre care 90 miercuri, și peste 600 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Aproape 2.200 de noi infectări au fost înregistrate miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
lockdown