ULTIMA ORĂ Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deține farmaciile Sensiblu în România, a fost arestat pentru corupție și spălare de bani

ULTIMA ORĂ Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deține farmaciile Sensiblu în România, a fost arestat pentru corupție și spălare de bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2020

Jaroslav Haščák, cofondatorul Penta Investments, a fost reținut de poliția slovacă și acuzat de fapte de corupție și spălare de bani, în urma unei percheziții asupra sediului Penta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Poliția caută documente legate de cazul Gorilla, conform Hotnews.

FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman CITEȘTE ȘI FOTO “There ain’t no such thing as a free lunch” - Milton Friedman

Grupul Penta Investments activează pe piața medicală din România, pe segmentul de retail farmaceutic, prin intermediul lanțurilor de farmacii Sensiblu, Punkt și Arta. Farmaciile Sensiblu au fost rebranduite recent în Dr. Max.

Penta Investment Group este acționarul majoritar și al Fortuna Entertainment Group, operator ceh de pariuri sportive și jocuri de noroc. În 2017 operatorul a preluat în România companiile Bet Active Concept, Bet Zone, Public Slots și Slot Arena de la Fortbet Holdings.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

În 2012 era relatat că Slovacia este zguduită de un scandal politic de corupție.

Totul a început când ziarele slovace au primit un mail ce conținea, în atașament, un dosar cu nume de cod "Gorila", întocmit în perioada 2002-2006 de către Serviciul Slovac de Informații, în urmă unor interceptări telefonice făcute într-un apartament din Bratislava.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

În perioada respectivă, reprezentanții grupului financiar Penta s-ar fi întâlnit în apartamentul monitorizat cu oficiali ai Guvernului condus la acea vreme de Mikulas Dzurinda, dar și cu reprezentanți ai Opoziției, între care și cel care avea să devină prim-ministru, Robert Fico. Obiectul întâlnirilor erau diverse proceduri pentru privatizare și achiziții publice ale Guvernului de la Bratislava.

Din înregistrări, autorizate de un judecător, ar fi rezultat corupția generalizată din clasa politică a Slovaciei. Cei de la Penta ar fi mituit politicieni de toate culorile pentru a modifica legislația privind privatizarea, ar fi controlat procese de achiziții publice astfel încât companiile sale să câștige contracte cu statul și ar fi mituit procurori anticorupție și judecători pentru a-și asigura imunitate în fața legii, relata atunci presa.

viewscnt
Afla mai multe despre
sensiblu
slovacia