Grecia renunță la mască în exterior și la interdicția de circulație nocturnă

Grecia renunță la mască în exterior și la interdicția de circulație nocturnă
scris 24 iun 2021

Grecia renunță începând la purtarea obligatorie a măștii în exterior iar de luni și la interdicția de circulație nocturnă, ca urmare a ameliorării situației epidemiologice, a avansului campaniei de vaccinare anti-COVID-19, dar și în contextul valului de căldură care face dificilă purtarea protecției faciale.

Ministrul adjunct al Protecției Civile, Nikos Hardalias a precizat că măștile sanitare rămân obligatorii în spațiile închise și în exterior, în cazul în care există aglomerații, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ John McAfee, creatorul softului antivirus, s-a sinucis. Acuzat de fraude cu criptomonede CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ John McAfee, creatorul softului antivirus, s-a sinucis. Acuzat de fraude cu criptomonede

Alte măsuri anunțate sunt creșterea numărului de persoane la o masă în restaurante (de la 6 la 10), posibilitatea organizării de botezuri și de nunți cu până la 400 de invitați (de la 300) și creșterea la 120 a numărului de persoane prezente pe plajă la fiecare 1.000 de metri pătrați.

În pofida relaxării măsurilor, epidemiologii amintesc că în Grecia doar 3 din 10 persoane s-au vaccinat cu schema completă, în timp ce 44% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
masca