Grupul italian Saipem va construi un gazoduct între Polonia și Danemarca

Grupul italian Saipem va construi un gazoduct între Polonia și Danemarca
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2020

Gaz-System, compania care administrează rețeaua de gazoducte din Polonia, a semnat un acord în valoare de 280 de milioane de dolari cu grupul italian Saipem pentru construcția unui gazoduct care să facă legătura între Polonia și Danemarca via Marea Baltică, a anunțat luni președintele Poloniei, Andrzej Duda, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Acest proiect face parte din eforturile autorităților de la Varșovia de a-și diversifica sursele de aprovizionare cu gaze naturale și a reduce dependența energetică de Rusia. "Este un punct de cotitură în drumul care va face Polonia independentă de gazele naturale din Rusia", a spus Andrzej Duda într-o conferință de presă, adăugând că lucrările vor începe în zilele următoare, scrie Agerpres.

Amendă drastică în Ungaria aplicată Booking.com pentru reclame înșelătoare și \ CITEȘTE ȘI Amendă drastică în Ungaria aplicată Booking.com pentru reclame înșelătoare și "presiune psihologică". Booking se angajase că schimbă, inclusiv în România, practici considerate înșelătoare

Saipem a confirmat încheierea contractului, precizând că se referă la amplasarea unor conducte cu o lungime de 275 de kilometri, la adâncimi de patru până la 57 de metri.

Uniunea Europeană a acordat acestui proiect o finanțare care poate ajunge până la 266,8 milioane de euro, dintre care 215 milioane de euro în cadrul instrumentului MIE (Mecanismul pentru Interconectarea Europei).

Acest contract face parte din proiectul 'Baltic Pipe', destinat să facă legătura între Polonia și depozitele de gaze naturale din Norvegia, prin intermediul rețelei de transport a gazelor naturale din Danemarca. Valoarea totală a proiectului 'Baltic Pipe' se ridică la 1,5 miliarde de euro, a precizat directorul general de la Gaz-System, Tomasz Stepien. Însă la finalizarea sa, programată pentru luna octombrie 2022, 'Baltic Pipe' va permite Poloniei să importe anual 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale din Norvegia, adică mai mult de jumătate din consumul actual al țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazoduct
polonia
danemarca