Cehia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani

Cehia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2020

Cehia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani iar sursele de apă din unele localități ar putea să se epuizeze, a declarat miercuri ministrul ceh al Mediului, Richard Brabec, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform unei hărți prezentate de Richard Brabec, doar 0,1% din teritoriul Cehiei avea un nivel normal de apă în sol la mijlocul lunii aprilie în timp ce 75,4% din teritoriul Cehiei era într-o situație de seceta extremă, scrie Agerpres.

Document șocant în Austria pe tema coronavirus. Guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației. „Oamenii ar trebui să se teamă că vor fi infectați sau că părinții și bunicii lor vor muri!” CITEȘTE ȘI Document șocant în Austria pe tema coronavirus. Guvernul ar fi agravat deliberat frica în rândul populației. „Oamenii ar trebui să se teamă că vor fi infectați sau că părinții și bunicii lor vor muri!”

Condițiile secetoase persistă în Cehia încă din 2015, pe măsură ce temperaturile cresc iar ploile scad.

Problema a fost agravată de faptul că majoritatea râurilor din Cehia se scurg în afara țării precum și de moștenirea agriculturii intensive. În perioada colectivizării forțate, parcele individuale de teren au fost unite în unele din cele mai mari zone de culturi unice din Europa, în timp ce cărările și alte delimitări au fost eliminate. Experții susțin că aceasta a redus în mod semnificativ capacitatea solului de a reține apa, astfel că în prezent Cehia are probleme în a menține un nivel sustenabil al apelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
seceta
cehia