Guvernul de la Moscova vinde fabricile Ikea

Guvernul de la Moscova vinde fabricile Ikea
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2023

O comisie a Guvernului de la Moscova a aprobat vânzarea celor trei fabrici din Rusia ale Ikea, cel mai mare retailer de mobilier din lume, către doi cumpărători locali, a anunțat  Viktor Yevtukhov, adjunctul ministrului Industriei și Comerțului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Multe companii occidentale, de la producători de energie și până la lanțuri de magazine de îmbrăcăminte, au plecat din Rusia, după ce, în luna februarie, Moscova a decis să trimită zeci de mii de militari în Ucraina, în cadrul a ceea ce a denumit drept "o operațiune militară specială", scrie Agerpres.

BERD taie prognoza de creștere pentru România. \ CITEȘTE ȘI BERD taie prognoza de creștere pentru România. "Optimismul cu privire la rata de redresare după crizele din ultimii ani este deplasat”

Vânzările de active au fost complicate de decizia autorităților ruse ca tranzacțiile în care sunt implicate firmele din așa numitele țări neprietenoase - care au impus sancțiuni contra Rusiei - să obțină aprobarea de la o comisie a Guvernului de la Moscova.

Viktor Yevtukhov a declarat pentru publicația Izvestia că firmele rusești Slotex și Luzales vor achiziționa cele trei fabrici din Rusia ale Ikea. Unitățile vor continua să opereze, iar mărfurile vor fi vândute magazinelor rusești.

"Este important pentru noi ca activitatea la facilitățile de producție să continue și să fie dezvoltată, și să fie păstrate locurile de muncă. dacă va fi necesar, noii proprietari vor beneficia de toate măsurile de sprijin din partea statului", a afirmat Yevtukhov.

Grupul suedez și-a închis magazinele din Rusia în luna martie și ulterior a informat că își va vinde uzinele, va închide birourile și își va reduce efectivele de 15.000 de angajați din Rusia. Ulterior, IKEA a reluat, pentru o scurtă perioadă, vânzările online în Rusia pentru o lichidare de stocuri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
rusia