Hackeri ruși au pătruns în rețele informatice ale Guvernului german și au furat date

Hackeri ruși au pătruns în rețele informatice ale Guvernului german și au furat date
scris 28 feb 2018

Hackeri ruși au reușit să pătrundă în rețeaua de date a două ministere germane, dezvăluie miercuri surse apropiate serviciilor de informații citate de DPA.

Potrivit DPA; atacul a fost comis de grupul rus de hackeri APT28 - cunoscut și sub numele de Fancy Bear sau Tsar Team, despre care mulți experți în securitate cred că are legături cu Guvernul rus, arată news.ro.

Hackerii au piratat ministerele Apărării și Afacerilor Externe pe o perioadă îndelungată, de cel puțin un an, și au furat mai multe date, potrivit surselor citate de DPA, care nu precizează despre ce date este vorba.

FOTO Proteste în Rusia față de corupția elitelor, peste 1.000 de arestați CITEȘTE ȘI FOTO Proteste în Rusia față de corupția elitelor, peste 1.000 de arestați

Rețele informatice de la Cancelaria germană și Curtea Federală de Audit se află de asemenea între instituțiile ale căror sisteme au fost compromise.

Agenții germane în domeniul securității au depistat atacul în decembrie și au încercat să stabilească cât de departe a pătruns grupul de hackeri în rețelele informatice ale Guvernului.

Infiltrarea ar durat mai mult de un an.

Autoritățile anchetează cu privire la un incident care a afectat securitatea sistemului informatic și care privește rețele de stat.

Fost oficial din administrația Obama,în discuții exclusive pentru a cumpăra compania Weinstein, cu 500 milioane dolari. Producătorul de filme, în plin scandal CITEȘTE ȘI Fost oficial din administrația Obama,în discuții exclusive pentru a cumpăra compania Weinstein, cu 500 milioane dolari. Producătorul de filme, în plin scandal

Biroul Federal pentru Securitatea Informațiilor (BSI) și Biroul Federal pentru Protecția Constituției (BfV), însărcinat cu contrainformațiile, au fost însărcinate cu ancheta, cu ajutorul servicilui german de informații externe.

În cazul în care atacul va fi confirmat, este vorba despre cel mai important atac vizând Germania, potrivit DPA.

Fancy Bear a fost implicat anterior, potrivit serviciului german de informații interne, într-un atac vizând Parlamentul german și Uniunea Creștin Democrată (CDU, conservatori) al cancelarului în exercițiu Angela Merkel, în 2015.

Fancy Bear a fost acauzat, de asemenea, că a comis atacuri vizând NATO și Partidul Democrat american în alegerile prezidențiale din Statele Unite, în 2016.

Germania: Orașele nu vor să introducă transportul gratuit CITEȘTE ȘI Germania: Orașele nu vor să introducă transportul gratuit

Berlinul și-a exprimat temerea față de atacuri cibernetice susceptibile să perturbe alegerile legislative de la 24 septembrie 2017.

Serviciile germane de informații au acuzat în mai multe rânduri serviciile secrete ruse de faptul că au purtat campanii internaționale de atacuri cibernetice în scop de spionaj și sabotare.

Mai multe campanii electorale au fost afectate de piraterie infromatică atribuită grupului Fancy Bears, inclusiv în Franța, unde mii de documente interne ale echipei viitorului președinte Emmanuel Macron au fost difuzate pe Internet chiar înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale, anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri