Heineken își suspendă activitatea în Rusia

Heineken își suspendă activitatea în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2022

Producătorul de bere olandez Heineken a anunțat că își suspendă activitățile în Rusia, pe fondul invaziei ruse în Ucraina, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În urma revizuirii strategice anunțate anterior a operațiunilor noastre, am ajuns la concluzia că activitatea afacerii Heineken în Rusia nu mai este durabilă și nici viabilă în mediul actual. Ca urmare, am decis să părăsim Rusia", a informat compania într-un comunicat de presa.

GRAFIC Prețul gazelor a coborât pe BRM sub 400 lei/MWh pentru prima dată în ultima lună CITEȘTE ȘI GRAFIC Prețul gazelor a coborât pe BRM sub 400 lei/MWh pentru prima dată în ultima lună

Heineken a oprit deja noile investiții și exporturi către Rusia și a oprit vânzarea, producția și publicitatea berii marca Heineken în țară, scrie News.ro.

”Suntem șocați și profund întristați să vedem că războiul din Ucraina continuă să se desfășoare și să se intensifice”, a mai comunicat compania de bere.

”Ne propunem un transfer ordonat al afacerii noastre către un nou proprietar, în deplină conformitate cu legislația internațională și națională. Pentru a asigura siguranța și bunăstarea continuă a angajaților noștri și pentru a minimiza riscul naționalizării, am ajuns la concluzia că este esențial să continuăm activitatea redusă a operațiunile în această perioadă de tranziție”, se mai arată în comunicat.

”La finalizarea transferului, Heineken nu va mai avea prezență în Rusia”, se mai precizează în comunicat.

Compania a mai precizat că va plăti salariile celor 1.800 de angajați din Rusia până la sfârșitul anului 2022 și ”va face tot posibilul pentru a le garanta viitoarea angajare”.

Se preconizează că decizia companiei va atrage pierderi în valoare de 400 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
heineken
bere
rusia