Holcim se va retrage de pe piața din Rusia

Holcim se va retrage de pe piața din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2022

Grupul elvețian Holcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a devenit ultima companie occidentală care decide să se retragă de pe piața din Rusia, ca reacție la invazia Ucrainei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Consiliul director de la Holcim a decis să demareze procesul de ieșire de pe piața din Rusia, în linie cu valorile companiei de a opera în mod responsabil", a informat compania elvețiană, într-un comunicat de presă.

Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro CITEȘTE ȘI Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro

Holcim a adăugat că decizia de a-și vinde operațiunile din Rusia vine după un anunț făcut la începutul acestei lui, conform căruia își va suspenda toate investițiile de capital pe acea piață, scrie Agerpres.

Potrivit raportului anual, operațiunile din Rusia au reprezentat în 2021 aproximativ 1% din vânzările și profitul operațional al Holcim. Compania elvețiană va căuta acum un cumpărător pentru aceste activități.

Alte importante companii elvețiene, precum gigantul alimentar Nestlé, grupul farmaceutic Novartis sau banca Credit Suisse, au anunțat încă de la începutul războiului o suspendare parțială a activităților lor din Rusia, dar niciuna nu a ieșit complet de pe această piață.

Holcim (România) activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deține două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 19 stații ecologice de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment în București, Turda și Roman.

În prezent, Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor). În total, Grupul are circa 1.700 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
holcim
rusia