Hyundai se extinde în Rusia

Hyundai se extinde în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2020

Hyundai Motor a finalizat achiziționarea fabricii General Motors (GM) din Sankt Petersburg, a anunțat marți purtătorul de cuvânt al producătorului auto sud-coreean, Yulia Tikhonravova, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica GM din Shushary, în suburbiile din Sankt Petersburg, poate produce anual până la 100.000 de mașini. A fost construită în 2008, dar închisă în 2015, după ce producătorul auto american a decis să-și reducă operațiunile internaționale, scrie Agerpres.

Bentley intră într-o nouă eră, în subordinea Audi CITEȘTE ȘI Bentley intră într-o nouă eră, în subordinea Audi

Hyundai și partenerul Kia au deja o fabrică în Rusia, care poate produce anual peste 200.000 de mașini. Cele două companii au vândut anul trecut peste 400.000 de vehicule pe piața rusă, mai mult decât Avtovaz, cel mai mare producător auto rus, controlat de Renault.

"Este prea devreme să anunțăm momentul reluării producției la fabrica din Shushary, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19)", a precizat Tikhonravova.

"Dacă vorbim de uzina din Shushary - da, într-adevăr, este a doua noastră fabrică - acum lucrăm la posibilele scenarii pentru utilizarea acestui activ", a afirmat Alexey Kalitsev, șeful subsidiarei din Rusia a Hyundai.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai motor
rusia