FOTO Renault schimbă strategia pentru România cu limuzina Talisman: scumpire cu 12.000 de euro

FOTO Renault schimbă strategia pentru România cu limuzina Talisman: scumpire cu 12.000 de euro
scris 23 dec 2020

Modelul de clasă medie Renault Talisman a primit un face-lift discret, dar și noi versiuni de echipare de top, care vin cu prețuri specifice segmentelor premium.

Renault a anunțat lansarea pe piața din România a face-liftului Talisman, însă informația vine cu o surpriză. Modelul are un preț cu 12.000 de euro mai mare decât înainte de face-lift.

Renault Talisman, lansat în 2016, a fost o nouă încercare a mărcii franceze de a genera vânzări și profit pe segmentul D, unde modele precum Passat, Superb sau Mondeo fac legea. Renault a făcut atunci o mutare strategică, eliminând Laguna și înlocuind celebrul model cu unul mai mare și mai sofisticat. Talisman a fost lansat în 2016, în România, cu un preț de circa 22.000 de euro, pentru cea mai ieftină variantă, însă vânzările sale au rămas la un nivel de câteva unități pe lună, în condițiile în care Passat reușește să vândă peste 100 de exemplare lunar. Versiunea de intrare de acum patru ani, Life, care costa 21.800 euro, era echipată cu același motor pe care îl puteai găsi pe Logan, dCi 110, ceea ce nu era cel mai potrivit pentru o limuzină cu aspirații premium.

Acum, după face-lift, Renault vine cu o listă mai scurtă de versiuni și cu prețuri ajustate. În primul rând, Life și Zen dispar de pe oferta mărcii francez în cazul modelului Talisman. Limuzina intră direct cu varianta Intens, care înainte costa 31.400 euro, iar acum costă 34.200 euro, adică o creștere directă de aproape 3.000 de euro, care ridică scumpirea acestui model la peste 12.000 de euro. O altă noutate este introducerea noilor versiuni de top Initiale Paris. Acestea vor beneficia de motoarele diesel Blue dCi 200 EDC și benzină TCe 160 EDC, care erau și anterior disponibile pe varianta Intens, dar acum au prețuri de 40.250 de euro și, respectiv, 36.150 de euro.

Dacia Sandero, din nou în Top 10 al celor mai vândute mașini din Europa. Toyota Yaris a depășit, în premieră, Renault Clio. Cea mai slabă lună din ultimii 6 ani CITEȘTE ȘI Dacia Sandero, din nou în Top 10 al celor mai vândute mașini din Europa. Toyota Yaris a depășit, în premieră, Renault Clio. Cea mai slabă lună din ultimii 6 ani

Modificările propriu-zise ale mașinii, în cadrul face-liftului, nu sunt semnificative. La nivel de design, mașina are mici restilizări ale părții frontale (bară, grilă și semnăturiă luminoasă), semnalizări dinamice, dar și culori noi ale caroseriei. La interior, au fost operate de asemenea mici modificări, care îi dau modelului un aspect mai elegant. Printre altele, au fost introduse comenzile pentru cruise control pe volan.

O noutate este și tehnologia LED MATRIX Vision, un sistem inteligent de iluminare adaptivă care îmbunătățește iluminarea. Versiunea de top Initiale Paris include 13 difuzoare Bose, tehnologia Lane Keeping Assist, suspensiile variabile, precum și jantele speciale de 19 inci și tapițeria de piele Nappa.

FOTO Renault schimbă strategia pentru România cu limuzina Talisman: scumpire cu 12.000 de euro

FOTO Renault schimbă strategia pentru România cu limuzina Talisman: scumpire cu 12.000 de euro

viewscnt
Afla mai multe despre
renault talisman
preturi talisman
preturi renault
initiale paris