Indignare în Ucraina după ce un deputat îndeamnă o pensionară să-și vândă câinele pentru a-și plăti factura la gaze

Indignare în Ucraina după ce un deputat îndeamnă o pensionară să-și vândă câinele pentru a-și plăti factura la gaze
scris 5 feb 2020

Un deputat ucrainean a provocat un val de indignare după ce i-a sugerat unei pensionare să-și vândă câinele pentru a-și plăti factura la gaze naturale, într-una dintre cele mai sărace țări din Europa, obligând președinția să intervină marți în polemică, relatează AFP.

O locuitoare a unui sat din centrul țării, Luibov Koliutșa, a intervenit vineri la telefon, într-un talk-show televizat, pentru a se plânge de facturile prea mari față de pensia sa, în valoare de 2.000 de grivne (72 de euro), scrie News.ro.

Răspunzându-i, un deputat din cadrul Partidului prezidențial Servitorul Poporului Evghenii Bragar, în vârstă de 25 de ani, i-a sugerat pensionarei să -și ”vândă” căinele ”de rasă” pentru a-și ”plăti liniștită” facturile.

VIDEO După performanța aclamată a artistelor Shakira și Jennifer Lopez la finala Super Bowl, vânzările la albumele lor au explodat CITEȘTE ȘI VIDEO După performanța aclamată a artistelor Shakira și Jennifer Lopez la finala Super Bowl, vânzările la albumele lor au explodat

Această declarație a provocat furie în Ucraina, inclusiv în rândul colegilor lui Bragar, mai ales după ce presa a dezvăluit ulterior că ”Șarik”, câinele lui Liubov Koliutșa, este bătrân și orb.

”Evghenii Bargar, ești o brută”, a comentat pe Facebook Geo Leros, alt deputat din Partidul Servitorul Poporului, care își datorează popularitatea promisiunii de a ”sparge sistemul” vechilor elite și de a aduce fețe noi în politică.

Pe rețele de socializare, utilizatorii au postat în masă poze cu animalele lor de companie, promițând să nu le vândă.

”Câine pierdut. Seamănă cu 100-150 de metri cubi de gaze naturale”, ironizează o glumă populară.

Deputatul a sfârșit prin a prezenta ”scuze”, pe Facebook. ”Sunt novice în politică și nu am învățat încă să răspund la întrebări delicate”, a pledat el.

De asemenea, el a sunat-o pe Koliutșa pentru a-i cere scuze.

”L-am iertat. E prea tânăr”, a declarat pensionara pentru AFP.

Scandalul a ajuns însă până la președinție, iar Volodimr Zelenski a ordonat Guvernului să analizeze situația în urma declarației ”cinice” a parlamentarului, a declarat marți pentru AFP o purtătoare de cuvânt, Iulia Mendel.

Ea a anunțat că autoritățile au descoprit că Luibov Koliutșa trebuia să plătească, în realitate, doar echivalentul a zece euro pe lună în contul gazelor naturale consumate, întrucât primește o subvenție importantă de la stat, dar că aceasta este depusă în contul bancar al partenerului său, ceea ce pensionara nu știa.

viewscnt
Afla mai multe despre
factura gaze
ucraina
caine