Indignare în Ucraina după ce un deputat îndeamnă o pensionară să-și vândă câinele pentru a-și plăti factura la gaze

Indignare în Ucraina după ce un deputat îndeamnă o pensionară să-și vândă câinele pentru a-și plăti factura la gaze
scris 5 feb 2020

Un deputat ucrainean a provocat un val de indignare după ce i-a sugerat unei pensionare să-și vândă câinele pentru a-și plăti factura la gaze naturale, într-una dintre cele mai sărace țări din Europa, obligând președinția să intervină marți în polemică, relatează AFP.

O locuitoare a unui sat din centrul țării, Luibov Koliutșa, a intervenit vineri la telefon, într-un talk-show televizat, pentru a se plânge de facturile prea mari față de pensia sa, în valoare de 2.000 de grivne (72 de euro), scrie News.ro.

Răspunzându-i, un deputat din cadrul Partidului prezidențial Servitorul Poporului Evghenii Bragar, în vârstă de 25 de ani, i-a sugerat pensionarei să -și ”vândă” căinele ”de rasă” pentru a-și ”plăti liniștită” facturile.

VIDEO După performanța aclamată a artistelor Shakira și Jennifer Lopez la finala Super Bowl, vânzările la albumele lor au explodat CITEȘTE ȘI VIDEO După performanța aclamată a artistelor Shakira și Jennifer Lopez la finala Super Bowl, vânzările la albumele lor au explodat

Această declarație a provocat furie în Ucraina, inclusiv în rândul colegilor lui Bragar, mai ales după ce presa a dezvăluit ulterior că ”Șarik”, câinele lui Liubov Koliutșa, este bătrân și orb.

”Evghenii Bargar, ești o brută”, a comentat pe Facebook Geo Leros, alt deputat din Partidul Servitorul Poporului, care își datorează popularitatea promisiunii de a ”sparge sistemul” vechilor elite și de a aduce fețe noi în politică.

Pe rețele de socializare, utilizatorii au postat în masă poze cu animalele lor de companie, promițând să nu le vândă.

”Câine pierdut. Seamănă cu 100-150 de metri cubi de gaze naturale”, ironizează o glumă populară.

Deputatul a sfârșit prin a prezenta ”scuze”, pe Facebook. ”Sunt novice în politică și nu am învățat încă să răspund la întrebări delicate”, a pledat el.

De asemenea, el a sunat-o pe Koliutșa pentru a-i cere scuze.

”L-am iertat. E prea tânăr”, a declarat pensionara pentru AFP.

Scandalul a ajuns însă până la președinție, iar Volodimr Zelenski a ordonat Guvernului să analizeze situația în urma declarației ”cinice” a parlamentarului, a declarat marți pentru AFP o purtătoare de cuvânt, Iulia Mendel.

Ea a anunțat că autoritățile au descoprit că Luibov Koliutșa trebuia să plătească, în realitate, doar echivalentul a zece euro pe lună în contul gazelor naturale consumate, întrucât primește o subvenție importantă de la stat, dar că aceasta este depusă în contul bancar al partenerului său, ceea ce pensionara nu știa.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
factura gaze
ucraina
caine