Polonia - prima țară emergentă care se împrumută la dobânzi negative

Polonia - prima țară emergentă care se împrumută la dobânzi negative
scris 4 feb 2020

Polonia a devenit luni prima țară din categoria economiilor emergente care vinde obligațiuni guvernamentale la un randament negativ, ceea ce constituie un nou punct de referință în tendința de scădere a costurilor globale cu împrumuturile, transmite Reuters.

Cea mai mare economie din Europa de Est a strâns 1,5 miliarde de euro din vânzarea de obligațiuni guvernamentale pe cinci ani la un randament de minus 0,102%, scrie Agerpres.

Polonezul cu puternice legături în China confirmă informațiile Profit.ro și vine astăzi la București să cumpere combinate metalurgice românești CITEȘTE ȘI Polonezul cu puternice legături în China confirmă informațiile Profit.ro și vine astăzi la București să cumpere combinate metalurgice românești

Un randament negativ înseamnă practic că acela care cumpără obligațiunile plătește pentru privilegiul de a deține titluri emise de un stat considerat cu un risc redus.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
polonia
dobanzi negative