Industria turismului din Turcia s-a prăbușit, din cauza restricțiilor provocate de pandemie

Industria turismului din Turcia s-a prăbușit, din cauza restricțiilor provocate de pandemie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2020

Industria turismului din Turcia aproape s-a oprit, în aprilie numărul vizitatorilor străini a scăzut cu 99%, comparativ cu perioada similară din 2019, din cauza restricțiilor de călătorie adoptate pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, au sosit în Turcia 24.238 de turiști străini, față de 3,29 milioane în aprilie 2019, arată datele publicate vineri de Ministerul Turismului.

În primele patru luni din acest an, numărul vizitatorilor străini a scăzut cu peste 50%, la 4,3 milioane, de la 8,7 milioane în perioada similară din 2019, scrie Agerpres.

FOTO Cum știi dacă stai de vorbă cu un profesionist: 6 indicii ale croitoriei bespoke autentice CITEȘTE ȘI FOTO Cum știi dacă stai de vorbă cu un profesionist: 6 indicii ale croitoriei bespoke autentice

În perioada ianuarie-aprilie 2020, cei mai mulți vizitatori străini - 2,3 milioane - au fost în Istanbul.

În primele patru luni din acest an, cei mai mulți turiștri străini au sosit din Bulgaria aproape 400.000 - și Germania - peste 356.000.

Anul trecut, Turcia a fost vizitată de 45 milioane turiști, iar veniturile din turism au fost de aproximativ 34,5 de miliarde de dolari.

Din această săptămână, autoritățile de la Ankara primesc din nou solicitări de peste hotare pentru reluarea serviciilor de turism medical pentru străini.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
turism