Inflația din Turcia, la cel mai redus nivel din ultimele 16 luni

Inflația din Turcia, la cel mai redus nivel din ultimele 16 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2023

Rata anuală a inflației în Turcia a încetinit la 43,68% în aprilie, de la 50,51% luna precedentă, conform datelor publicate de Institutul de Statistică, în timp ce analiștii se așteptau la un nivel de 46,5%, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inflația a încetinit pentru a șasea lună consecutiv și se află la cel mai redus nivel din decembrie 2021, scrie Agerpres.

Nu toți procesatorii au agreat, până acum, acordul de reducere a prețului la lapte, Consiliul Concurenței vede însă deja tăieri de preț. De ce nu sunt mai mari CITEȘTE ȘI Nu toți procesatorii au agreat, până acum, acordul de reducere a prețului la lapte, Consiliul Concurenței vede însă deja tăieri de preț. De ce nu sunt mai mari

În aprilie, prețurile la alimente și băuturi nealcoolice au urcat în ritm anual cu 53,92% (o atenuare de la 67,9% luna precedentă), în timp ce la restaurante și hoteluri s-a înregistrat o creștere de 66,41%, iar în domeniul sănătății un avans de 66,62%.

În ritm lunar, prețurile de consum s-au majorat cu 2,39% în aprilie, de la 2,29% luna precedentă, în timp ce analiștii se așteptau la un nivel de 2,60%.

Analiștii se așteaptă ca la finalul anului rata inflației în Turcia să se situeze la 46,5%, dublu față de nivelul de 22% previzionat de oficialii Băncii Centrale a Turciei.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
inflatie