Insule private din Grecia, scoase la vânzare. Cum le poți cumpăra

Insule private din Grecia, scoase la vânzare. Cum le poți cumpăra
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2021

Insulele grecești reprezintă simbolul statutului suprem. Ele sunt considerate a fi relativ accesibile printre cei bogați și faimoși, costând doar 2 milioane de dolari, mai puțin decât o cabană de schi în Aspen sau proprietăți în partea de est a orașului New York. Unele insule private din Grecia sunt disponibile la liber.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În privința naționalității, orcine poate deveni proprietar de insulă. Singurele excepții apar la achiziționarea unei insule în apropierea unei frontiere naționale sau a unui teren militar. Cetățenilor non-europeni nu li se va permite cumpărarea de insule în apropierea frontierelor naționale, potrivit site-ului greekcitytimes.com, preluat de news.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Pentru ca oricine să poată cumpăra proprietăți în Grecia, trebuie să obțină un număr fiscal sau AFM. AFM-urile sunt ușor de achiziționat și pot fi emise la orice birou fiscal cu pașaport valabil. În plus, fondurile pentru toate proprietățile achiziționate în Grecia trebuie să fie contabilizate cu un "bilet roz" care arată de unde provin fondurile. În cazul în care nu se știe de unde provin banii sau dacă nu există un bilet roz, guvernul își va asuma banii drept venit și îi va impozita în consecință.

Cumpărătorii străini trebuie să-și angajeze un avocat local, care să aibă cunoștințe solide despre dreptul funciar și imobiliar. În plus, documentele implicate în achiziționarea unei insule private sunt în limba greacă, deci este necesar să existe expertiza cuiva care poate traduce și descifra birocrația.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Insula privată Rinia se află în vestul insulei Skyros din Marea Egee, la 4 kilometri de portul său. Insula Skyros este ușor accesibilă prin Aeroportul Internațional Eleftherios Venizelos din Atena prin zboruri interne și internaționale, precum și cu hidroavionul și cu elicopterul.

Insula Rinia este plată și acoperită în principal cu cedri de înălțime moderată. Principalele părți ale teritoriului sunt straturi de argilă stâncoasă. Apele sale sunt albastre, cristaline și unice.

O lege a fost adoptată și semnată pe 8 august 2014 privind restricții de construcții aplicabile "terenurilor forestiere private” și zonelor rurale pentru a acorda dezvoltarea proiectelor turistice.

Prin urmare, potrivit agentului imobiliar, insula este subvenționată pentru dezvoltarea construcțiilor pe întreaga sa suprafață.

Pot fi construite mici hoteluri, bungalouri, vile pe o suprafață de 550.000 de metri pătrați.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Frumoasa insulă St. Athanasios se află în Golful Corint, la 2,4 kilometri de orașul Itea și la mică distanță de Delphi, stațiunea de schi Parnassos și portul istoric Galaxidi. În prezent este listată pentru 220.000 de euro.

Insula Trinity, aflată în apropiere de Atena, i-a avut ca oaspeți pe Winston Churchill și The Beatles. Este localizată în sudul Golfului Evia. Insula este în cea mai mare parte plată, cu vegetație ornamentală din abundență, incluzând aproximativ 350 de măslini, fistic, păduri de pin și chiparos și o varietate de pomi fructiferi (rodie, cais, piersic, migdal, smochin). Prețul este la cerere.

Numită Nissos Makri, insula privată se află în sudul Echinades, în grupul insulelor Ionice. Este situată pe partea extremă sud-estică a Golfului Makri.

Insula Kato Antikeri se află în nord-vestul Cicladelor din Marea Egee, având 272 acri, și este potrivită pentru investiții. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
insule