Un bărbat s-a trezit în cont cu peste 1 milion de dolari, bani virați din greșeală, și a refuzat să-i înapoieze. „Doar un avion nu mi-am luat.”

Un bărbat s-a trezit în cont cu peste 1 milion de dolari, bani virați din greșeală, și a refuzat să-i înapoieze. „Doar un avion nu mi-am luat.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iul 2021

Un bărbat care a devenit milionar din cauza unei erori bancare a ajuns, în final, în închisoare, dar după o perioadă de câteva luni în care s-a bucurat de averea neașteptată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Roman Yurkov, din Tula, Rusia, a rămas uluit când s-a trezit în cont cu 95,2 milioane de ruble, adică peste 1 milion de dolari, anul trecut, la sfârșitul lunii mai. Suma a ajuns în contul său ca urmare a unei erori tehnice apărute în timpul actualizării aplicației mobile a băncii sale. Cu toate că cei mai mulți oameni care se trezesc într-o astfel de situație sesizează imediat banca, bărbatul de 35 de ani a decis să-și însușească banii și să-i cheltuiască după pofta inimii, relatează Newsweek.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Astfel, în zilele de 31 mai și 1 iunie, el a făcut 220 de tranzacții și nu toate au fost mici. Între multe mărunțișuri, Yurkov și-a cumpărat patru apartamente, un BMW, un Mercedes și un iPhone, arată Digi 24.

Ulterior, în timpul anchetei, Yurkov a spus că s-a simțit ca „în filme”: „Am cumpărat tot ce îmi doream. Doar un avion nu mi-am luat”.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Bărbatul s-a bucurat de bani și noile anchiziții timp de câteva luni bune, pentru că banca a descoperit eroarea abia în luna noiembrie. Yurkov a fost reclamat la poliție și acuzat de furt, fiind acum condamnat la 6 ani de închisoare.

Banca a reușit să-și recupereze aproximativ o treime din suma virată din greșeală, care a rămas necheltuită în contul bărbatului.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
dolari