Inteligența artificială ar putea afecta 900.000 locuri de muncă în Ungaria

Inteligența artificială ar putea afecta 900.000 locuri de muncă în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2019

Efectele perturbatoare ale inteligenței artificiale (AI) vor fi resimțite în Ungaria începând cu anul 2030, afectând industria construcțiilor, prelucrării și transportului în mod dramatic, potrivit unui studiu realizat de PwC Ungaria și citat de Budapest Business Journal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Conform estimărilor noastre, inteligența artificială va afecta aproximativ 900.000 de locuri de muncă în următorii 15 ani”, spune Antal Kerekes, partenerul PwC Ungaria, responsabil cu consultanța tehnică, scrie News.ro.

„Datorită structurii economice a țării, se poate deduce că cea mai mare parte a modificărilor va fi cauzată de automatizarea sarcinilor manuale care necesită o precizie ridicată, precum și de cele monotonice”, a adăugat el.

Sub zodia falimentului. Un fost trader de la falita Lehman Brothers a pierdut 1 miliard de dolari într-o singură lună, pariind pe Argentina CITEȘTE ȘI Sub zodia falimentului. Un fost trader de la falita Lehman Brothers a pierdut 1 miliard de dolari într-o singură lună, pariind pe Argentina

La rândul său, Gábor Riba, expert în cadrul PwC Ungaria, afirmă că inteligența artificială va afecta mai mult angajații de sex feminin.

”În ceea ce privește raporturile de gen, în perioada timpurie (2020-2030), progresul AI va afecta mai mult angajații de sex feminin, în timp ce bărbații vor fi afectați copleșitor în timpul celui de-al treilea val”, adaugă Gábor Riba, expert pe inteligență artificială la PwC Ungaria.

"Acest lucru înseamnă că, datorită liniilor de afaceri dominate în mare parte de bărbați, fiind foarte afectați, viitorul bărbaților va fi mult mai influențat în mod semnificativ de efectele inteligenței artificiale și de automatizări", spune Gábor Riba.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligența artificială
locuri de munca
ungaria