Întreaga Polonie devine ''zonă roșie'', cu noi restricții la nivel național

Întreaga Polonie devine ''zonă roșie'', cu noi restricții la nivel național
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2020

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunțat vineri că întreaga țară intră în ''zona roșie'' începând de sâmbătă, cu o închidere parțială a școlilor primare și a restaurantelor, în urma unei creșteri record a cazurilor de COVID-19, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stadionul național din Varșovia va deveni spital de campanie și alte facilități de acest fel vor fi amenajate în țară, scrie Agerpres.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 13.632 de noi cazuri de COVID-19 în această țară cu 38 de milioane de locuitori.

Ford înlocuiește motoarele pe bezină de pe Mondeo cu propulsii hibrid CITEȘTE ȘI Ford înlocuiește motoarele pe bezină de pe Mondeo cu propulsii hibrid

Jumătate din Polonia, în special marile orașe și împrejurimile lor, se află deja de sâmbătă în ''zona roșie'', unde populația este obligată să poarte mască în spațiile publice.

Vorbind la o conferință de presă online, premierul Morawiecki le-a cerut ''tuturor celor care pot lucra de la distanță să o facă'' începând de săptămâna viitoare.

El a îndemnat persoanele în vârstă de peste 70 de ani să rămână acasă și a anunțat crearea unui ''Corp de sprijin pentru seniori'', format din voluntari care vor ajuta vârstnicii cu aprovizionarea.

Școlile primare vor fi parțial închise, cu excepția primilor trei ani, pentru ceilalți elevi și pentru studenți activitatea urmând să se desfășoare online.

Piscinele și cluburile sportive vor fi de asemenea închise, în timp ce restaurantele, cafenelele și barurile vor putea vinde produse numai pentru consumație la domiciliu.

Orice adunare va fi limitată la maxim cinci persoane, nunțile suspendate și a fost restrâns numărul persoanelor în magazine, în mijloacele de transport public și biserici.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
coronavirus