Investiții străine record pe piața imobiliară din Grecia

Investiții străine record pe piața imobiliară din Grecia
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mar 2023

Investițiile străine în piața imobiliară elenă, în special locuințe, au înregistrat un nivel ridicat record în 2022, iar datele publicate de Banca Centrală a Greciei arată că 1,97 miliarde de euro au intrat pe piața locală din străinătate, informează publicația Kathimerini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Este un nivel cu 68% mai ridicat decât în 2021, când suma investită nu a depășit 1,17 miliarde de euro. În același timp, performanța din 2022 depășește cu 37% precedentul record din 2019, când investițiile străine au atins 1,45 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Voucherele de vacanță vor putea fi și exclusiv virtuale CITEȘTE ȘI Voucherele de vacanță vor putea fi și exclusiv virtuale

Performanța istorică din 2022 vine după un trimestru patru extrem de dinamic, când s-a înregistrat, de asemenea, un nivel trimestrial record. În total, au fost investite aproape 700 milioane de euro, cu 84,3% mai mult decât în trimestrul patru din 2021, când 379 milioane de euro au intrat pe piața locală din străinătate.

Până în 2016, cea mai semnificativă performanță anuală a investițiilor străine în piața imobiliară elenă a fost cea din 2007, de 308,5 milioane de euro, când piața imobiliară pe plan global înregistra un nivel de vârf.

În 2004, când Atena a găzduit Jocurile Olimpice, investițiile străine în piața imobiliară elenă nu au depășit 80,6 milioane de euro.

Avansul din 2022 vine pe fondul redresării economiei elene și a celei internaționale, după ce pandemia a marcat revenirea investitorilor străini, o tendință observată în special în semestrul doi din 2022.

Un rol decisiv l-a avut schimbarea anunțată în septembrie 2022 în programul Golden Visa pentru obținerea permiselor de rezidență, precum și relaxarea restricțiilor din China, care a permis revenirea în Grecia a investitorilor din statul asiatic.

Și prețul relativ scăzut este un motiv al majorării majorării investițiilor străine în piața imobiliară elenă.

Principalele zone de interes pentru investitorii străini sunt centrul Atenei, suburbiile din sud, Pireu și destinațiile populare de vacanță. 

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
piața imobiliară