Karin Kneissl, fosta șefă a diplomației austriece, s-a mutat la Sankt Petersburg

Karin Kneissl, fosta șefă a diplomației austriece, s-a mutat la Sankt Petersburg
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2023

Fostul ministru de externe austriac Karin Kneissl, care a dansat cu Vladimir Putin la nunta sa, se va muta la Sankt Petersburg pentru a lucra la un centru academic pe care îl conduce, a relatat agenția de presă rusă TASS, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Karin Kneissl conduce centrul G.O.R.K.K.I. - Observatorul geopolitic pentru problemele cheie ale Rusiei - de la Universitatea din Sankt Petersburg, orașul natal al lui Vladimir Putin, a relatat TASS.

VIDEO PROFIT LIVE Iulia Nistoroiu, marketing manager Autograf: Cererea sperăm să crească cu 20%. Urmează să ne extindem și în alte orașe CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Iulia Nistoroiu, marketing manager Autograf: Cererea sperăm să crească cu 20%. Urmează să ne extindem și în alte orașe

"Am co-fondat centrul G.O.R.K.K.I. și îl conduc", a declarat Kneissl, citată de TASS. "Deoarece este foarte multă muncă acolo și necesită multă atenție, nu pot face acest lucru în trecere, am decis să mă mut la Sankt Petersburg pentru această muncă", a declarat fosta șefă a diplomației de la Viena.

Fostul ministru de externe al Austriei, care l-a invitat pe Putin la nunta sa, în 2018, și a dansat cu el, a fost în atenția presei și luna trecută, când s-a aflat că a închiriat o casă într-un sat din Rusia și a declarat într-un interviu acordat presei ruse că îi place la nebunie. "Bunici, mere, vară, înot în râu. Este o viață bună. Nu am nevoie de Maldive sau de Seychelles. Este mai bine", a declarat Karin Kneissl într-un interviu pentru agenția de știri a statului rus, TASS.

În interviul pentru TASS, fosta șefă a diplomației de la Viena l-a criticat pe președintele francez Emmanuel Macron, a spus că sportivii ruși nu ar trebui să fie interziși la competiții și a mai declarat că nu vede în prezent rostul unui summit pentru o soluție de pace pentru Ucraina, din moment ce Kievul nu vrea să dialogheze cu Moscova.

Consumul de gaze al României se va dubla în următorii patru-cinci ani, iar producția din Marea Neagră nu va fi suficientă, spune șeful Transgaz. De unde am putea importa gaze CITEȘTE ȘI Consumul de gaze al României se va dubla în următorii patru-cinci ani, iar producția din Marea Neagră nu va fi suficientă, spune șeful Transgaz. De unde am putea importa gaze

În 2018, ea l-a invitat pe Putin la nunta sa din Alpii austrieci și a dansat vals cu acesta, atrăgându-și critici din partea liderilor opoziției. După ce a părăsit politica, Kneissl s-a alăturat consiliului de administrație al Rosneft, o companie petrolieră rusă de stat - post pe care l-a părăsit între timp - și a devenit o participantă obișnuită la emisiunile RT, postul internațional de propagandă al Rusiei.

Kneissl este însă doar unul dintre numeroșii oficiali austrieci care au fost apropiați de Moscova de-a lungul anilor, poziția neutră a țării atrăgând adeseori critici. Legăturile dintre Viena și Moscova au rămas solide și după ce Kremlinul a lansat invazia la scară largă din Ucraina, anul trecut, Austria rămânând una dintre puținele țări europene care mai importă gaz din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
karin kneissl
sankt petersburg