Kievul a lovit un șantier naval din Crimeea ocupată de Rusia

Kievul a lovit un șantier naval din Crimeea ocupată de Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2023

Ucraina a tras sâmbătă rachete de croazieră asupra unui șantier naval de pe coasta de est a peninsulei Crimeea, anexată de Rusia, a confirmat duminică guvernul rus. Focul a avariat o navă și a provocat căderea de resturi pe un chei, au recunoscut autoritățile ruse. De la lansarea contraofensivei sale împotriva forțelor Moscovei în această vară, Kievul și-a intensificat atacurile în peninsulă, vizând flota rusă din Marea Neagră, potrivit Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"La 4 noiembrie, armata ucraineană a tras 15 rachete de croazieră asupra șantierului naval B.E. Butoma (Zaliv) din orașul Kerci", a declarat duminică Ministerul rus al Apărării, potrivit presei de stat. "Sistemele de apărare antiaeriană au doborât 13 dintre rachetele de croazieră", a adăugat ministerul, precizând că "o navă aflată în fabrică a fost avariată după ce a fost lovită de o rachetă de croazieră inamică". Ministerul nu a precizat gravitatea avariilor suferite de navă și nici numele navei atacate, informează News.ro.

De asemenea, resturi de la rachetele doborâte au căzut pe un chei din apropiere, dar nimeni nu a fost rănit, a declarat guvernatorul din peninsulă, Serghei Aksionov, numit de Moscova. Podul din apropiere, dintre Crimeea și Rusia continentală, care a fost deja vizat de forțele ucrainene, a fost închis pentru scurt timp sâmbătă din motive necunoscute. "În seara zilei de 4 noiembrie, forțele armate ucrainene au efectuat cu succes lovituri împotriva infrastructurii maritime și portuare a șantierului naval Zaliv din orașul Kerci, ocupat temporar", a anunțat sâmbătă armata ucraineană.

Zelenski: Războiul cu Rusia nu este în impas. Nimeni nu face presiuni pentru declanșarea unor negocieri cu Kremlinul CITEȘTE ȘI Zelenski: Războiul cu Rusia nu este în impas. Nimeni nu face presiuni pentru declanșarea unor negocieri cu Kremlinul

Comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mikola Oleschuk, a declarat sâmbătă seară că un transportor de rachete de croazieră Kalibr a fost staționat la șantierul naval și le-a mulțumit piloților pentru loviturile, pe care le-a calificat drept "reușite". De la lansarea contraofensivei sale împotriva forțelor Moscovei în această vară, Kievul și-a intensificat atacurile în peninsula de la Marea Neagră, pe care Rusia a confiscat-o în 2014. În septembrie, Ucraina a lansat un atac cu rachete asupra cartierului general al Flotei ruse a Mării Negre din orașul-port Sevastopol din Crimeea.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
crimeea
bombardament
șantier