Kievul confiscă activele principalei bănci ruse Sberbank în Ucraina

Kievul confiscă activele principalei bănci ruse Sberbank în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2022

Ucraina a aprobat confiscarea unor active ale filialei locale a principalei bănci rusești - Sberbank -, în urma invaziei Moscovei, potrivit unei decizii publicate de către Parlamentul ucrainean, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Concret, Consiliul ucrainean de Securitate a aprobat confiscarea 100% a acțiunilor Băncii de rezervă internațională aparținând Sberbank Rusia, o decizie validată printr-un decret prezidențial și aprobată de către Verhovna Rada, Parlamentul ucrainean.

ULTIMA ORĂ Marca Dacia și fabrica din Mioveni pot fi separate de Renault într-o nouă companie, împreună cu unități din Turcia și America de Sud CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Marca Dacia și fabrica din Mioveni pot fi separate de Renault într-o nouă companie, împreună cu unități din Turcia și America de Sud

Au fost naționalizate, de asemenea, 99,8% dintre acțiunile Prominvestbank, o bancă cu sediul la Kiev, deținută de către Banca de dezvoltare Vnesheconombank (VEB), un organism rus de stat, scrie News.ro.

Autoritățile ucrainene au decis, de asemenea, să confiște activele financiare ale celor două bănci - fără să precizeze valoarea.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat marți un decret privind expropierea bunurilor statului rus și rezidenților acestuia din cauză de ”necesitate publică”, având în vedere războiul lansat de Rusia în Ucraina la 24 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sberbank
ucraina
rusia
banca