Letonia a decretat stare de calamitate agricolă din cauza secetei, cea mai gravă din ultimii 10 ani

Letonia a decretat stare de calamitate agricolă din cauza secetei, cea mai gravă din ultimii 10 ani
scris 27 iun 2018

Guvernul leton a decretat stare de calamitate agricolă la scală națională din cauza secetei prelungite care afectează o mare parte din teritoriul acestei țări, considerată cea mai gravă din ultimii 10 ani, informează AFP.

Regiunea occidentală Curlanda a fost cel mai sever afectată: în anumite zone nu a mai plouat din luna aprilie, iar recoltele au fost compromise, arată Agerpres.

După decretarea stării de calamitate agricolă, băncile vor trebui să se abțină să îi pună pe agricultori în dificultate și le vor permite să își continue proiectele de dezvoltare, pentru a putea să încaseze subvențiile acordate de Uniunea Europeană.

Bulgaria, care deține președinția Consiliului UE, va propune închiderea imediată a frontierelor externe ale Uniunii Europene pentru migranți CITEȘTE ȘI Bulgaria, care deține președinția Consiliului UE, va propune închiderea imediată a frontierelor externe ale Uniunii Europene pentru migranți

Totuși, ministrul Agriculturii din Letonia, Janis Duklavs, le-a spus jurnaliștilor că pierderile agricultorilor "nu vor fi achitate direct de la bugetul de stat". În schimb, autoritățile din Riga au cerut deja Comisiei Europene să accelereze plățile cu subvenții alocate pentru agricultori.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
letonia
seceta