Letonia a decretat stare de calamitate agricolă din cauza secetei, cea mai gravă din ultimii 10 ani

Letonia a decretat stare de calamitate agricolă din cauza secetei, cea mai gravă din ultimii 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2018

Guvernul leton a decretat stare de calamitate agricolă la scală națională din cauza secetei prelungite care afectează o mare parte din teritoriul acestei țări, considerată cea mai gravă din ultimii 10 ani, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Regiunea occidentală Curlanda a fost cel mai sever afectată: în anumite zone nu a mai plouat din luna aprilie, iar recoltele au fost compromise, arată Agerpres.

După decretarea stării de calamitate agricolă, băncile vor trebui să se abțină să îi pună pe agricultori în dificultate și le vor permite să își continue proiectele de dezvoltare, pentru a putea să încaseze subvențiile acordate de Uniunea Europeană.

Bulgaria, care deține președinția Consiliului UE, va propune închiderea imediată a frontierelor externe ale Uniunii Europene pentru migranți CITEȘTE ȘI Bulgaria, care deține președinția Consiliului UE, va propune închiderea imediată a frontierelor externe ale Uniunii Europene pentru migranți

Totuși, ministrul Agriculturii din Letonia, Janis Duklavs, le-a spus jurnaliștilor că pierderile agricultorilor "nu vor fi achitate direct de la bugetul de stat". În schimb, autoritățile din Riga au cerut deja Comisiei Europene să accelereze plățile cu subvenții alocate pentru agricultori.

viewscnt
Afla mai multe despre
letonia
seceta