Medvedev confirmă că trupele ruse își vor continua agresiunea în Ucraina: „Odesa, vino acasă! Este orașul nostru rusesc-rusesc. Va fi vorba și de Kiev? Da, probabil că ar trebui să fie Kievul”

Medvedev confirmă că trupele ruse își vor continua agresiunea în Ucraina: „Odesa, vino acasă! Este orașul nostru rusesc-rusesc. Va fi vorba și de Kiev? Da, probabil că ar trebui să fie Kievul”
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2024

Trupele rusești vor merge mult mai departe în Ucraina, cucerind orașul Odesa din sudul țării și ar putea chiar să avanseze într-o zi până în capitala Kiev, a declarat joi fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev, aliatul de lungă durată al lui Vladimir Putin, care, de la invazia rusă în Ucraina, s-a transformat în vocea publică radicală a Kremlinului, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Putin i-a ordonat marți ministrului apărării ca trupele rusești să înainteze și mai mult în Ucraina pentru a-și consolida succesul pe câmpul de luptă după căderea, în weekend, a orașului Avdiivka, de unde, a spus el, trupele ucrainene au fost forțate să fugă haotic. Orașul este prima cucerire semnificativă a Moscovei din ultimele luni și a fost cedat de ucraineni după lupte acerbe, scrie News.ro.

Rusia s-a folosit de o „flotă fantomă” și a câștigat de la invazia în Ucraina miliarde de dolari din vânzarea de combustibili fosili, în ciuda sancțiunilor CITEȘTE ȘI Rusia s-a folosit de o „flotă fantomă” și a câștigat de la invazia în Ucraina miliarde de dolari din vânzarea de combustibili fosili, în ciuda sancțiunilor

"Unde ar trebui să ne oprim? Nu știu", a declarat fostul președinte Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, într-un interviu acordat presei ruse. "Va trebui să facem treabă foarte mult și foarte serios", a adăugat el.

"Va fi vorba de Kiev? Da, probabil că ar trebui să fie Kievul. Dacă nu acum, atunci după un timp, poate într-o altă fază a dezvoltării acestui conflict", a menționat el.

Medvedev a declarat că Rusia dorește, de asemenea, să cucerească portul Odesa de la Marea Neagră. "Odesa, vino acasă. Am așteptat Odesa în Federația Rusă din cauza istoriei acestui oraș, ce fel de oameni trăiesc acolo, ce limbă vorbesc. Este orașul nostru rusesc-rusesc", le-a spus Medvedev jurnaliștilor ruși.

Medvedev, văzut cândva ca un reformator, s-a reinventat de la începutul războiului devenind o voce radicală. El a emis o serie de declarații belicoase, atacând Occidentul și avertizând asupra riscului unei apocalipse nucleare.

Trupele rusești au fost împiedicate să intre în Kiev în primele săptămâni ale războiului de amploare pe care Putin l-a lansat în februarie 2022. Acestea nu reprezintă acum o amenințare actuală pentru capitala ucraineană, deși Kievul este frecvent atacat cu rachete și drone.

Dar comentariile lui Medvedev par să reflecte creșterea încrederii Moscovei în ceea ce privește cursul conflictului. După doi ani de război, forțele ucrainene sunt depășite numeric și ca armament de cele rusești, iar un nou pachet major de ajutor pentru Kiev a fost blocat în Congresul SUA.

După 51 de ani, un modul spațial american a ajuns cu succes pe Lună CITEȘTE ȘI După 51 de ani, un modul spațial american a ajuns cu succes pe Lună

După eșecul Ucrainei de a străpunge liniile de front rusești anul trecut, Moscova a încercat să macine forțele ucrainene, chiar în momentul în care Kievul se gândește la o nouă mobilizare majoră, iar președintele Volodimir Zelenski și-a demis principalul general.

Forțele rusești se așteptau la o victorie rapidă în 2022, dar forțele ucrainene le-au respins ulterior în acel an într-o contraofensivă care a arătat că există probleme serioase în armata rusă.

Rusia încearcă acum să preia inițiativa pe linia frontului de 1.000 km, unde trupele sale sunt îngropate în tranșee în spatele unor câmpuri minate extinse, sunt patrulate de drone și păzite de artilerie grea. În prezent, Rusia controlează puțin sub o cincime din teritoriul recunoscut la nivel internațional ca fiind Ucraina.

Președintele ucrainean spune că lupta va continua până când va fi expulzat și ultimul soldat rus.

Rusia spune că teritoriul pe care forțele sale îl controlează face parte din Rusia și că nu va fi cedat niciodată.

Occidentul s-a angajat să acorde Ucrainei un ajutor în valoare de aproximativ 250 de miliarde de euro (271 de miliarde de dolari) în încercarea de a învinge forțele rusești.

Sugestia lui Putin pentru o încetare a focului în Ucraina pentru a îngheța războiul a fost respinsă de Statele Unite după contacte între intermediari, a relatat în exclusivitate Reuters la începutul acestei luni.

Ucraina și Occidentul au catalogat războiul drept o acaparare de teritorii în stil imperial și au avertizat că, dacă Ucraina pierde, atunci Rusia ar putea ataca un membru NATO, deși Putin a negat această perspectivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
odesa
dmitri medvedev