Merck and Co va opri investițiile în Rusia, dar va furniza medicamente și vaccinuri care salvează vieți

Merck and Co va opri investițiile în Rusia, dar va furniza medicamente și vaccinuri care salvează vieți
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2022

Producătorul american de medicamente Merck and Co) a declarat miercuri că nu va mai face investiții în Rusia, dar că va continua să furnizeze țării medicamente și vaccinuri care salvează vieți, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Merck se alătură unei liste tot mai mari de producători de medicamente, inclusiv Pfizer, Eli Lilly, Novartis și Abbvie, care întrerup investițiile sau își reduc afacerile în Rusia după invadarea Ucrainei de către Moscova, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului

Companiile occidentale au fost supuse presiunii să părăsească Rusia, dar sectorul sănătății nu s-a retras, deoarece medicamentele și dispozitivele și echipamentele medicale sunt considerate necesare din motive umanitare și sunt excluse de la sancțiuni.

Merck a declarat că va livra Ucrainei 135.000 de tratamente cu pilula sa împotriva Covid-19, molnupiravir, în baza unui acord de furnizare cu guvernul.

Compania nu are nicio unitate de cercetare sau producție în Rusia, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
medicamente
merck and co