Merkel și Putin au convenit că estul separatist al Ucrainei trebuie să primească un statut special, anunță Kremlinul

Merkel și Putin au convenit că estul separatist al Ucrainei trebuie să primească un statut special, anunță Kremlinul
scris 12 nov 2019

Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin au convenit luni că Ucraina trebuie să acorde prin lege un statut special regiunii separatiste proruse Donbas, a anunțat Kremlinul, potrivit agenției Reuters.

Anunțul vine după o convorbire telefonice avută de cei doi lideri. Președinția rusă nu a oferit deocamdată mai multe detalii despre discuția dintre Merkel și Putin asupra viitorului regiunii Donbas. Însă o înțelegere cu privire la statutul acesteia ar putea fi un pas înainte pentru stabilirea unui nou summit cvadripartit în formatul Normandia (Franța, Germania, Ucraina și Rusia) care să pună capăt celor cinci ani de conflict armat în estul separatist al Ucrainei, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și un tânăr olimpic cu o poveste remarcabilă, la Gala Povești cu Profit... Made în România CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Profit.ro a premiat manageri de top și companii românești de succes, dar și un tânăr olimpic cu o poveste remarcabilă, la Gala Povești cu Profit... Made în România

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luna trecută că Kievul este de acord cu acordarea unui statut special pentru Donbas și cu desfășurarea de alegeri în această regiune, declarație urmată de manifestații împotriva sa cu acuzații că cedează presiunii Moscovei. Zelenski a nuanțat apoi, afirmând că alegerile nu se pot desfășura sub amenințarea armelor și că trebuie să se desfășoare conform legislației ucrainene.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
putin
merkel
ucraina