Miniștrii JAI propun ca România și Bulgaria să primească un acces la datele Sistemului european de identificare a vizelor Schengen

Miniștrii JAI propun ca România și Bulgaria să primească un acces la datele Sistemului european de identificare a vizelor Schengen
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2017

Miniștrii Justiției și Afacerilor Interne din statele membre UE au convenit vineri să permită României și Bulgariei să consulte, în modul ”read-only”, datele Sistemului european de identificare a vizelor Schengen, o bază de date cu informații biometrice ale solicitanților de vize în spațiul de liberă circulație, în vigoare de la sfârșitul lui 2011.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această hotărâre pune în aplicare o serie de prevederi ale Sistemului, potrivit unui document dat publicității după reuniunea miniștrilor, potrivit Sofia Globe.

Aceste prevedei vor intra în vigoare după ce România și/sau Bulgaria vor trece de teste complete, realizate de eu-LISA - Agenția europeană pentru management operațional la scară largă al sistemelor IT în domeniul libertății, securității și justiției - și notificarea Comisiei Europene în acest sens, scrie News.ro.

De asemenea, România și Bulgaria pot invita experți din statele membre și CE să examineze aplicarea acestor prevederi, au convenit miniștrii.

Tudose: Split TVA nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele, ci doar pentru cele în faliment/insolvență ori cu peste două întârzieri la plata TVA CITEȘTE ȘI Tudose: Split TVA nu va mai fi obligatorie pentru toate firmele, ci doar pentru cele în faliment/insolvență ori cu peste două întârzieri la plata TVA

Cele două țări au aderat la Uniunea Europeană în ianuarie 2007, însă niciuna dinter ele nu face parte din spațiul Schengen.

Aderarea le este blocată de către state membre care le reproșează că nu îndeplinesc standardele UE în lupta împotriva  corupției și crimei organizate.

Președintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a îndemnat recent la primirea României și Bulgariei la Schengen.

viewscnt
Afla mai multe despre
schengen
bulgaria
romania
vizw