Moldovenii fac provizii de lumânări, lanterne și candele

Moldovenii fac provizii de lumânări, lanterne și candele
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2022

Criza de curent și teama de raționalizarea energiei electrice din Republica Moldova determină cetățenii să facă provizii de lumânări, lanterne, candele și gaz lampant, transmite TV8.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comercianții din piața centrală a Chișinăului au confirmat creșterea cererii, care a provocat și scumpirea acestor produse, arată G4Media.

Comercianții spun că n-au avut de mult atâția cumpărători.

VIDEO Polonia vrea un gard la granița cu Kaliningrad CITEȘTE ȘI VIDEO Polonia vrea un gard la granița cu Kaliningrad

Ei declară că în ultimele zile numărul celor care vin să cumpere lanterne, lumânări, candele, dar și gaz lampant, a crescut considerabil. A crescut și prețul acestor mărfuri- cu circa 20 la sută:

Unii consumatori sunt liniștiți, în special, cei care își amintesc deconectările de la finele anilor 90, când curentul electric era livrat pe ore. Iar concluzia este că vom depăși criza energetică și de această dată, la fel cum a fost și atunci:

Stare de alertă în sistemul energetic al Republicii Moldova, cu risc de întreruperi în masă. Tiraspolul taie volumele de curent după ce Gazprom a redus livrările de gaze CITEȘTE ȘI Stare de alertă în sistemul energetic al Republicii Moldova, cu risc de întreruperi în masă. Tiraspolul taie volumele de curent după ce Gazprom a redus livrările de gaze

„Eu sunt profesoară de limbă română și veneau elevii cu caietele numai lacrimi de lumânări, trebuia să așteptăm. Foarte greu ne-a fost, dar am supraviețuit. Nu economiseam noi, economisea statul, pentru că ne stingea lumina și două trei ore era lumină, iar în rest întuneric. Ne-am conformat și noi și așa am trăit”, a relatat o moldoveancă.

viewscnt
Afla mai multe despre
moldova
lumanari