Moscova a testat deconectarea de la internetul global

Moscova a testat deconectarea de la internetul global
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2021

Rusia a testat cu succes deconectarea de la internetul global în iunie și iulie, a relatat cotidianul RBC, citând documente ale grupului de lucru însărcinat cu îmbunătățirea securității internetului rus, ca parte a legislației privind așa-numitul "internet suveran" rus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Rusia a adoptat legislația, cunoscută sub numele de legea "internetului suveran", la sfârșitul anului 2019, urmărind să protejeze țara de tăierea infrastructurii străine, ca răspuns la ceea ce Moscova a numit "natura agresivă" a strategiei naționale de securitate cibernetică a Statelor Unite, amintește Reuters.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Legislația a întărit controlul Moscovei asupra rețelei globale și a provocat consternare în rândul activiștilor pentru libertatea de exprimare, care se tem că măsura va consolida supravegherea guvernului asupra spațiului cibernetic al țării, scrie Agerpres.

Au fost efectuate teste care au implicat toate marile firme de telecomunicații din Rusia din 15 iunie până în 15 iulie și ele au avut succes, potrivit rezultatelor preliminare, notează RBC citând o sursă din grupul de lucru.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

"Scopul testelor este de a determina capacitatea 'RuNet' (numele propriului "internet suveran" al Rusiei n.r.) de a funcționa în caz de distorsiuni externe, blocaje și alte amenințări", a precizat această sursă.

Nu a fost clar imediat cât timp a durat deconectarea sau dacă au existat întreruperi vizibile în
traficul pe internet.

Legea prevede ca testele să fie efectuate în fiecare an, dar operațiunile au fost anulate în 2020 din cauza complicațiilor pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivit RBC.

Kremlinul a fost la curent cu testele, a declarat purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov, descriindu-le ca efectuate în timp util și spunând că Rusia trebuie să fie gata pentru orice.

Legislația urmărește să direcționeze traficul web rus și datele prin puncte controlate de autoritățile de stat și să construiască un "Sistem național de nume de domeniu" pentru a permite internetului să continue să funcționeze chiar dacă Rusia este tăiată de la internetul global.

În iunie 2019, președintele Vladimir Putin a declarat că Moscova trebuie să se asigure că "Runet" ar putea funcționa într-un mod fiabil ferit de controlul serverelor din afara Rusiei.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Potrivit regulatorului de telecomunicații de stat rus Roskomnadzor, testele au vizat îmbunătățirea integrității, stabilității și securității infrastructurii de internet a Rusiei, a relatat RBC.

Echipamentele instalate ca parte a testelor au fost folosite de Roskomnadzor pentru a încetini viteza Twitter din martie după ce rețeaua socială nu a șters conținut pe care Moscova îl consideră ilegal, precizează RBC

viewscnt
Afla mai multe despre
moscova
internet