VIDEO Ungaria: Viktor Orban, în luptă cu UE, convoacă un referendum

VIDEO Ungaria: Viktor Orban, în luptă cu UE, convoacă un referendum
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2021

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat că va fi organizat un referendum în problema protecției copiilor, ca răspuns la presiunile Uniunii Europene de a modifica recentele amendamente aduse legislației privind educația și protecția minorilor, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În ultimele săptămâni, Bruxellesul a atacat Ungaria în legătură cu legea sa privind protecția copiilor. Legile Ungariei nu permit propaganda sexuală în grădinițe, școli, la televizor și în reclame", spune premierul ungar.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice ''reprezentarea sau promovarea'' în rândul minorilor a homosexualității sau a schimbării de sex, legea intrată în vigoare la începutul lui iulie fiind calificată de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept o "rușine" și descrisă drept "un atac la adresa democrației, a statului de drept și a drepturilor fundamentale", într-o rezoluție a Parlamentului European. La 15 iulie, Comisia Europeană a anunțat că a declanșat o procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu această lege, scrie Agerpres.

"(Cei de la Bruxelles) regretă că la noi nu este posibil ceea ce se practică deja în Europa de vest, unde activiștii LGBTQ merg în grădinițe și școli și fac educație sexuală", afirmă Orban în mesajul de miercuri, subliniind că "în joc este viitorul copiilor noștri", iar "când presiunea asupra țării este atât de puternică, doar voința comună a poporului o poate proteja".

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Prin urmare, notează premierul ungar, guvernul a decis să inițieze un referendum, la care ungurii sunt chemați să spună, între altele, dacă susțin organizarea de "ore de orientare sexuală" în învățământul public fără acordul părinților, promovarea și disponibilitatea tratamentelor de schimbare de sex pentru copiii minori și "prezentarea nerestricționată de conținut media sexual către minori ce influențează dezvoltarea acestora".

Viktor Orban își îndeamnă conaționalii să "spună nu împreună" la aceste întrebări, adăugând că "acum cinci ani, când Bruxellesul a vrut să forțeze imigranții în Ungaria, un referendum și o voință comună l-au oprit".

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

Ungurii au respins introducerea de cote de migranți la un referendum convocat în 2016, la care totuși cota de participare a fost sub 50%, prea scăzută pentru a fi validat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
viktor orban