Moscova convoacă un diplomat american în semn de protest față de un ”amestec” în favoarea opoziției

Moscova convoacă un diplomat american în semn de protest față de un ”amestec” în favoarea opoziției
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2019

Rusia a convocat vineri un diplomat de la Ambasada Statelor Unite la Moscova, pentru a protesta față de ceea ce consideră un ”amestec” în favoarea opoziției, prin mesaje referitoare la manifestația de sâmbătă, reprimată de poliție, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moscova reproșează ambasadei americane faptul că a publicat pe site-ul său și pe contul său de Twitter informații cu privire la această manifestație, la care s-au cerut alegeri libere, dar care nu a fost autorizată de către autoritățile ruse, scrie News.ro.

Ambasada îndemna prin aceste mesaje cetățenii americani prezenți în Rusia să evite zona și prezenta un traseu al manifestației.

Acuzat de luare de mită, Sorin Mîndruțescu a decis să se retragă din funcțiile deținute în două comitete ale Fondului Proprietatea CITEȘTE ȘI Acuzat de luare de mită, Sorin Mîndruțescu a decis să se retragă din funcțiile deținute în două comitete ale Fondului Proprietatea

Ministerul rus de Externe a denunțat o ”propagandă în favoarea participării” la manifestație și o ”încercare de amestec în afacerile interne” ale țării.

Rusia a convocat-o joi pe o diplomată germană, pentru a denunța ceea ce consideră drept ”îndemnuri directe la a manifesta” din partea postului german Deutsche Welle (DW) pe rețele de socializare.

Diplomația rusă a denunțat și în acest caz un ”amestec” și o ”încălcare a normelor și eticii jurnalistice”.

Autoritățile ruse se confruntă de săptămâni cu una dintre mișcările de contestare cele mai importante de la revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin în 2012.

Opoziția cere să-i fie autorizați candidații să participe la alegeri locale, prevăzute la 8 septembrie.

Mai multe manifestații au avut loc la Moscova și au fost reprimate ferm de către autorități. La ultimele două manifestații s-au operat 1.400 și, respectiv, 1.000 de arestări, în contextul în care aproape toți reprezentanții opoziției au fost condamnați la pedepse scurte cu închisoarea.

După reprimarea ultimei manifestații, sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a Ambasadei Statelor Unite la Moscova a denunțat pe Twitter ”restrângerea drepturilor cetățenilor ruși de a se exprima”.

O noua acțiune de protest - de această dată autorizată de către autorități - este prevăzută sâmbătă la Moscova.

viewscnt
Afla mai multe despre
diplomat american
moscova