Parlamentul grec adoptă o lege care anulează protecția specială de care se bucurau universitățile în fața poliției

Parlamentul grec adoptă o lege care anulează protecția specială de care se bucurau universitățile în fața poliției
scris 9 aug 2019

Parlamentul din Grecia a renunțat joi la o lege care împiedica poliția să intre pe proprietățile universităților, încercând să pună capăt unor abuzuri comise de politicienii radicali și de infractori, informează dpa.

Potrivit relatărilor din presa locală, protecția de care se bucurau universitățile elene în fața acțiunilor poliției era unică la nivel mondial, scrie Agerpres.

Dăncilă a schimbat șeful Protecției Consumatorilor cu nașul lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase CITEȘTE ȘI Dăncilă a schimbat șeful Protecției Consumatorilor cu nașul lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase

În baza unei legi aflate până acum în vigoare, poliția nu putea intra pe proprietatea niciunei universități fără permisiune, într-un efort de a proteja libertatea de exprimare.

Această permisiune se putea obține numai printr-o procedură complicată care implica conducerea universității și asociațiile studențești. Drept rezultat, oricine era căutat de poliție se putea ascunde în clădiri ale universităților pentru a evita reținerea.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
grecia
politie
universitati