Parlamentul grec adoptă o lege care anulează protecția specială de care se bucurau universitățile în fața poliției

Parlamentul grec adoptă o lege care anulează protecția specială de care se bucurau universitățile în fața poliției
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2019

Parlamentul din Grecia a renunțat joi la o lege care împiedica poliția să intre pe proprietățile universităților, încercând să pună capăt unor abuzuri comise de politicienii radicali și de infractori, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit relatărilor din presa locală, protecția de care se bucurau universitățile elene în fața acțiunilor poliției era unică la nivel mondial, scrie Agerpres.

Dăncilă a schimbat șeful Protecției Consumatorilor cu nașul lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase CITEȘTE ȘI Dăncilă a schimbat șeful Protecției Consumatorilor cu nașul lui Andrei Năstase, fiul lui Adrian Năstase

În baza unei legi aflate până acum în vigoare, poliția nu putea intra pe proprietatea niciunei universități fără permisiune, într-un efort de a proteja libertatea de exprimare.

Această permisiune se putea obține numai printr-o procedură complicată care implica conducerea universității și asociațiile studențești. Drept rezultat, oricine era căutat de poliție se putea ascunde în clădiri ale universităților pentru a evita reținerea.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
politie
universitati