Naftogaz a descoperit un depozit de gaze naturale "promițător", în Munții Carpați

Naftogaz a descoperit un depozit de gaze naturale "promițător", în Munții Carpați
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2023

Compania ucraineană de petrol și gaze de stat Naftogaz, care urmărește să acopere nevoile țării cu producție internă, a anunțat că subsidiara sa de gaze a descoperit un depozit nou de gaze naturale "promițător" în vestul țării, în Munții Carpați, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Descoperirea reprezintă un nou pas al strategiei companiei de majorare a producției interne, în condițiile în care invadarea Ucrainei de către Rusia a resetat strategia energetică a Kievului, a afirmat directorul general Oleksiy Chernyshov.

Grecia a vândut 22% din National Bank, suprasubscriere de peste 8 ori CITEȘTE ȘI Grecia a vândut 22% din National Bank, suprasubscriere de peste 8 ori

"În ultimele zile a fost pusă în funcțiune o sondă în locul în care credem că este un depozit masiv din Munții Carpați. Nu există coincidențe fericite. Este rezultatul unei activități coordonate, folosim recunoaștere seismologică 3D și tehnologii moderne de forare", spune Chernyshov, conform Ziare.com.

Naftogas a informat că s-a forat la o adâncime de 1.600 metri.De când a preluat conducerea Naftogaz, în urmă cu un an, Chernyshov a declarat în mod repetat că vrea să majoreze producția internă de gaze, obiectivul companiei fiind de a produce 14 miliarde metri cubi (bcm) în 2024, de la 13,5 bcm în 2023.

Wizz Air reia în decembrie zborurile de la Chișinău. Cursele, suspendate în martie din cauza „riscului ridicat din spațiul aerian al țării” CITEȘTE ȘI Wizz Air reia în decembrie zborurile de la Chișinău. Cursele, suspendate în martie din cauza „riscului ridicat din spațiul aerian al țării”

Producția totală a Ucrainei, care include și producția de gaze a firmelor private, este estimată anul acesta la aproximativ 19,1 bcm, față de 18,5 bcm în 2022.Oleh Tolmachev, directorul producătorului de gaze Ukrgasvydobuvannia, a afirmat că vestul Ucrainei are un potențial ridicat pentru noi depozite de hidrocarburi.

"Ne intensificăm activitățile în această regiune, introducând noi tehnologii și atrăgând investiții", a explicat acesta.Din 2015, Ucraina nu a importat direct gaze naturale din Rusia, ci a cumpărat de la Uniunea Europeană, și și-a accelerat eforturile de creștere a producției interne de gaze. 

În septembrie, compania a pus în funcțiune cinci noi puțuri de gaze.

Ucraina nu a mai importat gaze naturale direct din Rusia din 2015, cumpărând în schimb gaze din Uniunea Europeană și intensificând eforturile de creștere a producției interne.

Nicușor Dan l-a demis pe șeful Poliției Locale București, pentru Parcul IOR CITEȘTE ȘI Nicușor Dan l-a demis pe șeful Poliției Locale București, pentru Parcul IOR

Naftogaz a spus că cele cinci puțuri vor crește producția totală cu aproximativ 500.000 de metri cubi pe zi.

De la începutul anului, compania ”a pus în funcțiune 58 de puțuri noi de gaze, cu o rată totală medie zilnică de producție de 5,3 milioane de metri cubi de gaze naturale”.

Compania nu a dezvăluit locația puțurilor, dar cele mai multe zăcăminte de gaze ale Ucrainei se află în regiunile Harkov și Poltava, care au fost supuse frecventului tir de rachete, de la invazia rusă începută în februarie 2022.

Naftogaz este cel mai mare producător de gaze din Ucraina, cu o producție de 12,5 miliarde de metri cubi (bcm) în 2022.

Compania intenționează să crească producția la 13,5 miliarde de metri cubi în 2023 și la 14 miliarde de metri cubi în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
naftogaz