Proprietarul magazinelor IKEA vinde portofoliul de centre comerciale din Rusia către Gazprombank

Proprietarul magazinelor IKEA vinde portofoliul de centre comerciale din Rusia către Gazprombank
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 sep 2023

Proprietarul și operatorul magazinelor IKEA, Ingka Group, și-a vândut cele 14 centre comerciale MEGA din Rusia către Gazprombank Group.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ingka Centres, parte a grupului suedez Ingka (care include, de asemenea, IKEA Retail și Ingka Investments), a convenit să-și vândă portofoliul rusesc de 14 centre comerciale MEGA unei filiale a grupului Gazprombank. 

În primăvara anului 2022, Inter IKEA Group și Ingka Group au anunțat întreruperea operațiunilor IKEA în Rusia și Belarus, ca urmare a războiului din Ucraina și pe fondul întreruperii lanțurilor de aprovizionare din întreaga lume.

Rușii, cei mai numeroși turiști din Antalya în acest an. Pe ce loc sunt românii CITEȘTE ȘI Rușii, cei mai numeroși turiști din Antalya în acest an. Pe ce loc sunt românii

Toate magazinele IKEA din Rusia (17 magazine în total) au fost închise în vara anului 2022. 

Cu toate acestea, centrele comerciale MEGA au fost menținute deschise, pentru a oferi cumpărătorilor acces la produse esențiale.

"Dezinvestirea întregului portofoliu rusesc de centre comerciale a necesitat timp, deoarece este un proces sensibil, extrem de complex și confidențial. Acest lucru se datorează dimensiunii portofoliului, complexității operaționale, peisajului de reglementare și importanței centrelor comerciale MEGA pentru oameni și comunități", potrivit grupului suedez.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea rusia
centre comerciale ikea rusia
gazprombank
ingka group
razboi ucraina