Negocierile de pace ruso-ucrainene, în continuare într-un punct mort

Negocierile de pace ruso-ucrainene, în continuare într-un punct mort
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2022

Încercări de mediere între Moscova și Kiev în Războiul rus din Ucraina se află în continuare într-un punct mort, după o convorbire telefonică între președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și președintele rus Vladimir Putin, pe care occidentalii l-au îndemnat să înceapă ”negoiceri directe serioase” cu Volodimir Zelenski.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Macon și Scholz i-au cerut de asemenea lui Putin să-i elibereze pe cei 2.500 de combatanți ucraineni care s-au baricadat în oțelăria Azovstal, la Mariupol (sud-est), care s-au predat forțelor ruse și au fost luați prizonieri, scrie News.ro

CONFIRMARE Recuperatorul de credite APS cumpără un nou portofoliu masiv în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Recuperatorul de credite APS cumpără un nou portofoliu masiv în România

Liderul de la Kremlin le-a dat asigurări că Rusia rămâne ”deschisă unei reluări a dialogului” cu Ucraina în vederea unei soluționări a conflictului armat, în pofida faptului că negocieri de pace ruso-ucranene se află într-un pucnt mort din martie.

Occidentul continuă să-și revizuiască politicile apărării împotriva amenințării ruse.

Alianța Nord-Atlantică nu mai este obligară să-și respecte angajamentele pe care și le-a asumat față de Moscova - de a nu desfășura forțe în Europa de Est, a declarat duminică adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană.

Rușii s-au angajat în Actul Fondator al Relațiilor NATO cu Rusia, semnat în urmă cu un sfert de secol, ”să nu-și agreseze vecinii. Tocmai asta au făcut, Și să se consulte cu regularitate cu NATO, ceea ce nu fac”, a denunțat românul.

Actul fondator ”pur și simplu nu funcționează din cauza Rusiei”, acuză Geoană, iar NATO ”nu mai are nico restricție”, de-acum, să-și asume o ”poziție robustă pe flancul de est”, subliniază el.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
pace
razboi