Serbia își prelungește cu trei ani acordul cu Moscova pentru a primi gaz rusesc la preț redus

Serbia își prelungește cu trei ani acordul cu Moscova pentru a primi gaz rusesc la preț redus
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mai 2022

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că a convenit cu omologul său rus Vladimir Putin un nou contract pe trei ani pentru achiziția de gaze rusești, într-o convorbire telefonică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 ”Nu pot vorbi despre preț acum, toate detaliile vor fi convenite cu Gazprom”, a spus Vucic reporterilor.

VIDEO - Conferința Profit.ro & DPD România: Accelerare istorică a plăților online la bilete de avion, vacanțe, electrocasnice, restaurante, haine. Este momentul în care retailerii trebuie să înlăture fricțiunea între magazine fizice și online CITEȘTE ȘI VIDEO - Conferința Profit.ro & DPD România: Accelerare istorică a plăților online la bilete de avion, vacanțe, electrocasnice, restaurante, haine. Este momentul în care retailerii trebuie să înlăture fricțiunea între magazine fizice și online

Vucic a spus că Serbia a convenit cu Putin că prețul gazelor va fi legat de prețul petrolului, dar nu a detaliat, scrie News.ro.

Contractul Serbiei cu Gazprom  pentru furnizarea de gaze rusești timp de 10 ani expiră pe 31 mai.

Vucic a mai spus că a discutat cu Putin extinderea spațiului de stocare a gazelor în țara balcanică.

”Putin a spus să-l sun dacă simt că mai este ceva de discutat”, a spus Vucic, cel mai apropiat aliat al lui Putin în Europa.

Serbia, care își propune să adere la Uniunea Europeană, a fost supusă recent presiuni din partea țărilor occidentale pentru a-și alinia politica externă cu blocul comunitar și a impune sancțiuni Rusiei.

În 2008, țara balcanică și-a pus sectoarele de gaze și petrol la dispoziția companiilor rusești. Gazprom Neft și Gazprom dețin împreună un pachet majoritar de acțiuni în singura companie petrolieră a țării, în timp ce Gazprom este acționar majoritar la singura unitate de stocare a gazelor din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
gaze
rusia