O instanță din Turcia ordonă deblocarea Wikipedia

O instanță din Turcia ordonă deblocarea Wikipedia
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2020

Turcia reinstituie accesul la enciclopedia online Wikipedia, în urma publicării, miercuri, în gazeta Oficială, a unei decizii a Curții Constituționale potrivit căreia blocarea din ultimii peste doi ani a accesului este o încălcare a libertății de expresie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea a spus că interdicția încalcă dreptul la libertatea de exprimare și a cerut să fie ridicată, scrie News.ro.

Versiunea detaliată a deciziei publicată miercuri în Gazeta Oficială a deschis calea pentru eliminarea interdicției care era în vigoare din aprilie 2017, din cauza articolelor care acuzau Turcia că are legături cu organizațiile teroriste.

Tranzacție: Proprietarul Antares și alți cinci acționari își vând participațiile la o companie de software. Cumpărător - unul dintre fii omului de afaceri CITEȘTE ȘI Tranzacție: Proprietarul Antares și alți cinci acționari își vând participațiile la o companie de software. Cumpărător - unul dintre fii omului de afaceri

Accesul la site va fi posibil după ce decizia, adoptată de Curtea Constituțională cu o majoritate de 10 la 6, va ajunge la autoritatea de reglementare în telecomunicații.

Wikimedia Foundation, organizația non-profit care găzduiește Wikipedia, a contestat blocarea paginii la cea mai înaltă instanță din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
wikipedia