O instanță din Turcia ordonă deblocarea Wikipedia

O instanță din Turcia ordonă deblocarea Wikipedia
scris 16 ian 2020

Turcia reinstituie accesul la enciclopedia online Wikipedia, în urma publicării, miercuri, în gazeta Oficială, a unei decizii a Curții Constituționale potrivit căreia blocarea din ultimii peste doi ani a accesului este o încălcare a libertății de expresie, transmite Reuters.

Curtea a spus că interdicția încalcă dreptul la libertatea de exprimare și a cerut să fie ridicată, scrie News.ro.

Versiunea detaliată a deciziei publicată miercuri în Gazeta Oficială a deschis calea pentru eliminarea interdicției care era în vigoare din aprilie 2017, din cauza articolelor care acuzau Turcia că are legături cu organizațiile teroriste.

Tranzacție: Proprietarul Antares și alți cinci acționari își vând participațiile la o companie de software. Cumpărător - unul dintre fii omului de afaceri CITEȘTE ȘI Tranzacție: Proprietarul Antares și alți cinci acționari își vând participațiile la o companie de software. Cumpărător - unul dintre fii omului de afaceri

Accesul la site va fi posibil după ce decizia, adoptată de Curtea Constituțională cu o majoritate de 10 la 6, va ajunge la autoritatea de reglementare în telecomunicații.

Wikimedia Foundation, organizația non-profit care găzduiește Wikipedia, a contestat blocarea paginii la cea mai înaltă instanță din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
wikipedia