Ungaria a descoperit virusul gripei aviare H5N8 la o fermă din apropiere de granița cu România

Ungaria a descoperit virusul gripei aviare H5N8 la o fermă din apropiere de granița cu România
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria (NEBIH) a anunțat miercuri că a descoperit virusul gripei aviare H5N8 la o fermă de gâște din apropiere de orașul Letavertes, estul Ungariei, la aproximativ 35 de kilometri de Oradea, informează MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acesta este al doilea focar de gripă aviară H5N8 raportat de Ungaria după cel descoperit la începutul săptămânii la o mare fermă de curcani din județul Komarom - Esztergom, nord-vestul Ungariei, scrie Agerpres.

Surpriză: Jean Valvis, fondatorul brandurilor Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești, cedează controlul asupra afacerii de distribuție de băuturi, pentru 25 milioane euro CITEȘTE ȘI Surpriză: Jean Valvis, fondatorul brandurilor Aqua Carpatica și Domeniile Sâmburești, cedează controlul asupra afacerii de distribuție de băuturi, pentru 25 milioane euro

Autoritatea Sanitar Veterinară din Ungaria a precizat că a ordonat ca întregul efectiv de 115.000 de gâște de la ferma din apropiere de orașul Letavertes să fie sacrificat și în plus a introdus o zonă de protecție pe o rază de trei kilometri și o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri în jurul fermei.

Oficialii NEBIH au apreciat că cel mai probabil gâștele din fermă au fost infectate cu virsul gripei aviare de la păsările sălbatice care trăiesc pe un lac din apropiere. În aceste condiții, Autoritatea a ordonat fermierilor să își țină păsările domestice în spații închise, pentru a evita răspândirea virusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaste
gripa aviara
ungaria